Посрещнете гостите на сватбата с чаша Aperol Spritz за „Добре дошли“ и със сигурност ще ги впечатлите! Идеално балансиращ вкусовете на просеко, Aperol и сода, питието е с магнетичен сладко-горчив вкус, уникален оранжев жизнен цвят и ниско алкохолно съдържание – перфектно начало на тържеството. Може да организирате дори „Бар – аперативо“ и определено ще видите как се извива опашка.

Как се приготвя?
Основните стъпки за приготвяне на Aperol Spritz са като ритъма на елегантен танц. Във винена чаша пълна с лед, сипете равни в части пенливо вино Cinzano Pro Spritz, последвано от Aperol  и добавете малко сода. Гарнирайте с резен портокал.

В сърцето на напитката-икона е тонизиращият Aperol. С почти вековна история, той прави своя дебют през 1919 г. на Международния Панаир в Падуа и веднага печели симпатии. С леко алкохолно съдържание (само 11%) и с несравним комплексен вкус, рецептата му – строго пазена в тайна и до днес остава непроменена. Сред съставките се отличават сладостната свежест на портокал, настойки от билки и корени, непогрешим завършек на горчива нотка ревена.


Напитка №1 в Италия, Aperol  покорява все повече почитатели по целия свят. Емблематичната бутилка е в задължителния списък на европейските и американски барове, а най-ярката звезда сред изкусителните предложения, направени с него безспорно е Aperol Spritz, като любов от пръв поглед и завинаги!