Givenchy представя своята първа антистрес хидратираща линия за кожата – RESSOURCE, която освен че коригира вредното въздействие на психологическата умора върху кожата, уравновесява съдържанието ѝ на влага, за да осигури цялостно действие и абсолютен комфорт.
Тъй като стресираната кожа често е и свръхчувствителна, формулите на RESSOURCE са сведени само до това, което е от съществено значение. Те са богати на естествени съставки и са създадени да работят за кожата, свеждайки до минимум всякакви възможни допълнителни реакции.

Подготовка на кожата с успокояващ хидратиращ лосион

Лосионът представлява първата и основна стъпка в ритуала за грижа за кожата. Той е обогатен с екстракт от женско биле, който успокоява кожата, допълвайки ползите от BEAUTY MOSS COMPLEX®. 

Нанася се равномерно върху лицето с длани или с помощта на памучен тампон. Текстурата му е освежаващa, ултралека и прозрачна. Осигурава нужната хидратация и кожата е успокоена, по-плътна и сияйна. Идеално подготвена към абсорбация на активните съставки от следващите стъпки в грижата.

Подсилващ хидратиращ концентрат

Втора стъпка от хидратиращата рутина е концентрираният серум, обогатен с екстракт от олиото от маракуя, избран поради полeзните му мастни киселини -омега-6, омега-9 и витамин E. Кожата е подхранена, подсилена и защитена.Кожата е по-силна и идеално хидратирана – защитена от ежедневния стрес. Жизнена, сияйна, уплътнена, тя буквално свети от здраве.

Допълнителни ползи – ултра лека деликатна млечна текстура. Серумът буквално се разтапя върху кожата. Още от първото нанасяне кожата е мека, кадифена и уплътнена.

Хидратиращ антистрес крем

Това е последната стъпка от ежедневния хидратиращ ритуал. Лек и свеж, кремът Velvet Moisturizing Cream е подходящ за нормална към комбинирана кожа. Още от първото нанасяне тя е успокоена, кадифена и защитена срещу ежедневните агресори. Ден след ден тенът възвръща красивото, естествено излъчване на здрава и добре хидратирана кожа. Уникалната му гел-крем формула лесно се плъзга по кожата и мигновено се стопява върху нея.

За сухата кожа е Rich Moisturizing Cream – богатата му крем-балсам текстура осигурява допълнително подхранване. Окъпана в нужното количество хидратация и перфектно подхранена, кожата отново е мека и успокоена. Тя е готова да се справи с ежедневния стрес, като същевременно излъчва красиво естествено сияние.

Линията съдържа 96% естествени съставки, а формулите са разработени да бъдат съвместими с всички типове кожа, дори и с най-чувствителната.Тъй като нивото на хидратацията и балансът на кожата са пряко повлиявани от стрес, лабораториите на Givenchy създадоха BEAUTY MOSS COMPLEX® – противодействие срещу увреждането на кожата, причинено от околната среда и емоционален стрес. Този комплекс е създаден от 100% естествени съставки и съдържа мъх и безсмъртниче. Мъхът реактивира потока на влагата в кожата, поддържайки клетките ѝ идеално хидратирани. Цветето безсмъртниче е известно със своите укрепващи свойства, спомага за задържането на влагата в кожата и засилването бариерата ѝ. Екстрактът от него успокоява кожата, като намалява видимите признаци на стрес – зачервявания, опънатост и др. Комплексът спомага за възстановяването на баланса на влагата, както на повърхността на кожата, така и дълбоко в епидермиса, предпазвайки я от отрицателните въздействия на стреса.

Опаковките, използвани за линията RESSOURCE са направени от рециклируемо стъкло и пластмаса, като и двата материала лесно се отделят, когато продуктът е изчерпан. Това прави рециклирането им по-лесно.
В допълнение към тези биоразградими опаковки, кутиите са изработени от сертифицирана FSC хартия, получена от устойчиви гори. Използваните мастила са с биологично захранване и са на растителна основа.