Модно шоу като произведение на изкуството! Така Atelier Pronovias отбеляза 60 години лидерство в създаването на булчински рокли на 19 април. По време на Седмицата на булчинската мода в Барселона, колосалното модно шоу Haute Couture 2025 не само отпразнува добре познатото вече десетилетия savoir-faire на испанската марка, но неоспоримо отбеляза началото на нова глава в нейната история. Концепцията – авангардна сватба.

Всяка рокля в колекцията улавя същността на Барселона, от нейната емблематична архитектура до нейния космополитен чар, потвърждавайки произхода на Pronovias  и празнувайки своята 60-та годишнина като водеща испанска марка в сектора.

Моделите от новата колекция поставят нов стандарт на съвременност и изтънченост в света на сватбените рокли. Луксозни art рокли – леки, без дълъг шлейф и катедрална тържественост, често съчетани елегантно и смело с черни аксесоари. Стилистичният фокус на отново завърналия се френски дизайнер Ерве Моро за колекцията – Atelier Pronovias 2025, се върти около нови конструкции, подкрепени от иновативни структури и обеми, вдъхновени от средиземноморския стил.

За първи път Pronovias представя колекция, насочена към съвременна жена, която се стреми да се отличава чрез art тенденциите в сватбения си ден.

Друга новост е Lab колекцията на марката, адресирана към булките от поколение Z. Модерни и същевременно романтични тоалети, нестандартни съчетания като рокли в „бохо“ стил от естествена коприна с дантелена парка, корсети с поли от драпиран тюл.

Изненада е и партньорството на известния италиански дизайнер Елизбета Франки с Pronovias, родило създаването на новия бранд Elisabetta Franchi for Pronovias. Спиращи дъха изваяни по тялото рокли или леки и свободни, с екстравагантен детайл – ресни, дълбок гол гръб или асиметрия подчертана със седефени или чисти кристали с квадратна форма.

Колекции 2025 на обичаната в цял свят марка ще бъде налична в Bridal Fashion – официален представител за България, през месец октомври.