Dolce&Gabbana поднасят дует от цитрусова свежест и богато ароматно изживяване с Light Blue Italian Zest. Новите лимитирани версии на култовия Light Blue носят радостта от слънчевите летни дни на Капри, ободрени с щедра доза стипчив калабрийски лимон върху плодово-цветната класика за Нея и изобилие от свежест на бергамот за Него. Сезонът носи настроение от цветове, а животът на острова посреща с ослепителна атмосфера, изпълнена с радост, любов и чувственост.

Light Blue Italian Zest за Нея разкрива нови страни на средиземноморската женственост. В лятната версия, парфюмеристът Оливие Кресп използва калабрийски лимони от първия цъфтеж на дървото, които са с най-добро качество и интензивен вкус. За изцеждането на лимоновата кора и пулпата, чувствителни към топлината, се използва сфуматриче – стара технология по метода на студеното пресоване, създаваща естествена есенция, обогатена с гурме нюанси. Ободрени от стипчивия цитрус, характерните за Light Blue връхни нотки на сицилиански кедър и ябълка грени смит стават по-плодови и сочни. Блестящата бяла роза и жасминови венчелистчета са по-сияйни, а следите от амброви нотки и топъл мускус по-рафинирани.

Парфюмеристът Алберто Морияс насища Light Blue Pour Homme със свръхдоза свеж бергамот, пикантни нюанси пипер, мускус и дъб. Наподобяващ малък жълт портокал, Citrus Bergamia расте само в Калабрия. Етеричното масло се извлича чрез обелване на плода и студено пресоване на кората, за да запази своето благоухание. В новата версия експлозия от свеж бергамот подсилва характерния за оригинала контраст на прохлада и чувственост. Връхните нотки са озарени от грейпфрут и мандарина, а пипер и хвойна добавят пикантен привкус към розмарина и палисандровото дърво в сърцето. Нотки животворен тамян и мускус в базата контрастират и се усещат още по-мощно.

Ярко жълтата лимонова кора придава слънчевия си цвят на капачките и течността на ароматите Light Blue Italian Zest. А новата рекламна кампания на Dolce&Gabbana е с Бианка Балти и Дейвид Ганди, които изживяват своя романс под слънцето на Капри, на фона на емблематичните скали Фаральони, за да ни отведат към чувствено бягство.