Отдайте се на истинско блаженство и отдих в реновирания СПА центърът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. С площ от 1200 кв.м, той е един от най-големите у нас, а модерното му оборудване включва уникални термални съоръжения. СПА менюто предлага едно пътуване, вдъхновено от сезоните и разнообразие от процедури – масажи, процедури за лице и терапии за тяло, ексклузивна козметика и автентични лечебни източни практики.

Гостите могат да се насладят на уникална дизайнерска арома парна баня с капацитет за 15 човека, която е иновация не само в България, но и първата пусната в експлоатация от германския производител Klafs – водеща фирма в оборудването в световен мащаб.

Напълно обновеният СПА център разполага с 4 различни вида сауни – последно поколение билкова сауна, инфрачервена сауна с вградени сензори за биометрични данни, измерващи температура на тялото, кръвно налягане и пулс, автентична Финландска суха сауна и иновативен санариум – комбинация от парна баня и сауна.

Новата термална зона предлага още отопляема релакс пейка – лакониум по индивидуален проект на архитектите Маргарита Божинова и Славин Байлов, 2 приключенски душа за контрастна терапия топло-студено с 4 екзотични преживявания – топъл тропически дъжд, студен водопад, освежаваща мъгла и стимулиращи джетове, освежаваща снежна стая с постоянна температура -13º C за криотерапия и специално обособена зона за дълбок дигитален релакс, оборудвана с пет анатомични самозатоплящи се легла, регулируеми според индивидуалните предпочитания на клиента. Тук гостите могат да се потопят в приказка за огън и лед пред камина, срещу която е разположен леден фонтан за освежаване и дизайнерски хималайски фонтан с питейна вода за утоляване на жаждата.

Водната зона на модерния СПА център има обновен интериор с един вътрешен и два външни басейна, открит детски басейн, външно джакузи и обновено вътрешно джакузи. СПА центърът предлага също и предпочитаната от световно известни спортисти, NORMATEC технология – възстановяваща система за крака след физическо натоварване и спорт за подобряване на кръвния поток и тонуса. Витамин барът, намиращ се в непосредствена близост до СПА рецепция също е с изцяло нов облик с осветен бар от полускъпоценни камъни, уютна зона за релакс, камина и екзотично озеленена вътрешна градина, предлагащ богат избор от освежаващи коктейли, смутита и здравословно балансирано меню.

 

На 30 юни т.г. в Атина, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели за втора поредна година титлата „Най-добър хотел на България за 2018” – „Bulgaria’s Leading Hotel 2018” от Световните туристически награди World Travel Awards. Онлайн гласуването на официалната страница на организацията бе отворено както за професионалисти от сферата на туризма, така и за крайните потребители.

По повод на спечелената награда, Генералният Мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – г-ца Наталия Каширская, коментира: „За нас е огромна чест да спечелим отличието за втора поредна година. Това поставя Банско на световната карта, откроявайки го като дестинация на много високо международно ниво. Много съм щастлива, тъй като това е чудесно признание за екипа на хотела. Искрено благодаря на всички гласували за доверието им и за високата оценка“.

В момента се провежда и гласуване за „Най-добър СПА център на хотел в България 2018“ (“Bulgaria’s Best Hotel Spa 2018”) в текущото класиране за Световните СПА награди World Spa Awards. Гласуването ще бъде отворено до 17 август 2018 г. и всички желащи да подкрепят единствения Kempinski The Spa у нас могат да дадат своя глас на следния линк:

https://worldspaawards.com/award/bulgaria-best-hotel-spa/2018.