Ливанският световноизвестнен дизайнер Ели Сааб представи сватбената си колекция „Чувство за чудо“ 2024 в рамките на Barcelona Bridal Fashion Week. Една въображаема вселена от снизходителна грация и преливащи цветове – спокойствие, висящо някъде между небето и земята. Точно като цъфтежа в царствата на Кацушика Хокусай, колекцията се стреми да улови един съвременен и мимолетен момент от чувство на чудо.

Преднамерена като композиция и сложна в детайлите, всяка екзалтирана булчинска рокля е хайку за красотата на изчезването. Напъпила сакура деликатно се разгръща, листенце по листенце през терени от скъпи деколтета и обемни бални поли. Мъгли от тънък тюл носят деликатни мъниста и пайети за сияние, внасящи нотка на чувство за процъфтяващи цветя. Разкошни волани украсяват деколтетата с отворени рамене, каскадно вталени корсажи на балерина и пищна коприна. Дантелените бродерии танцуват с големи кристали и копринени конци, преминавайки през илюзии за непрозрачност и прозрачност.

Приказните рокли на ливанския дизайнер са представени в България до 2015 г. в бутик Bridal Fashion като част от проекта на Pronovias. Сега, колекция „Sense of Wonder“ 2024  с авторския haute couture подпис на Elie Saab ще бъде достъпна за българските булки на най-добрите цени в света от ноември т.г. отново в Bridal Fashion – партньор на бранда у нас, благодарение на Анелия Петкова.