С Колекцията Le Gemme – част от висшата парфюмерия, Bvlgari ни отвежда на пътешествие във времето и пространството, представяйки карта на скъпоценности с камъни и аромати. Повече от всякога, изкуството на бижутера се въплащава в изкуство на парфюмерист и Господарят на цветните скъпоценни камъни ни повежда на олфакторно пътуване между свежестта и чувствеността на Средиземноморска градина и топлите копринени мъглявини на Ориента. Базовата нотка на колекцията, разказва за шест симфонии и всяка една съответства на скъпоценен камък в историята на Bvlgari: Аметист, Турмалин, Тюркоаз, Перидот, Цитрин и Лунен камък.
Всеки парфюм от Le Gemme е химн на цвета, светлината, емоцията на камъните, които празнуват в букет от деликатни, пищни и изключително луксозни съставки.Имената са вдъхновени от камъните Ashlemah –аметист, Noorah – тюркоз, Amarena – турмалин, Lilaia – перидот, Maravilla – цитрин и Calaluna – лунен камък.
Мигновено разпознаваеми с цвета на камъка, който въплащават, бутилките на Le Gemme са в деликатна форма на амфора и капачка, инспирирана от традицията на Bvlgari в нарязания кабошон. Тоналността на всеки камък е подсилен от черния цвят на заоблената част и основата на флакона.