И тази година Barcelona Bridal Fashion Week ще се превърне в притегателна точка за булчинската мода в световен мащаб. Уникалният формат на събитието в Барселона включва модна писта и търговски панаир, затвърждавайки позициите си на най-добрата витрина за показване на предстоящите модни тенденции.  Дефилетата ще се проведат между 19 и 22 април и ще представят колекциите на 33 водещи дизайнерски къщи и лансирането на още 9 марки. Всички участници на модния подиум ще се включат и в изложението  Barcelona Bridal Fashion Week, което ще отвори врати от 21 до 23 април. 

Участниците ще представят над 850 сватбени рокли, костюми за младоженци и тоалети за церемонията в своите колекции 2024 за купувачи от цял свят, компании, работещи в бранша и медии. Сред най-добрите испански модни къщи, които ще присъстват са Atelier Pronovias, Nicole Milano, Jesús Peiró, Rosa Clarà, Isabel Sanchis, Sophie et Voilà, Yolancris, Marco & María и Ramón Sanjurjo. За първи път ще участват дизайнерски фирми от Канарските острови – Ogadenia Couture, Pedro Palmas и Lucas Balboa. Нови марки, изложени тази година на Barcelona Bridal Fashion Week ще бъдат Lorena Formoso от Галисия, Joli Poli от Виетнам, Wona Concept & Eva Lendel от Украйна, Madeline от САЩ и Ines Di Santo от Канада.

Големи международни дизайнери отново избраха събитието в Барселона като стартова площадка за своите творения – Demetrios и Carlo Pignatelli от Италия, Modeca от Нидерландия, Cymbeline от Франция, полската дизайнерка Agnieszka Swiatly, Marylise & Rembo Styling и Carta Branca от Белгия, Atelier Couture by Prof. Jimmy Choo от Малайзия, Katy Corso от Украйна и Julia Kontogruni от България.

Испанските дизайнери Andrea Lalanza и Mireia Balaguer, италианските Poesie Sposa and More и италианско-германският Riccardo Serravalle ще се включат в модния подиум на младите таланти.

Както всяка година, Barcelona Bridal Night ще бъде домакин на дефилето на Atelier Pronovias, а достъпът до уникалното шоу на световноизвестната модна къща е само със специални покани.