На 15 септември в София отвори врати нова образователна институция – Academy Pro, разположена в сърцето на столицата (ул. д-р Христо Стамболски 3, близо до малкото НДК). Мисията на новия обучителен център е да предостави възможност всеки да разгърне своя потенциал, да вдъхне смелост на студентите и учениците да развият таланта си и да ги насърчи за реализация в съответния сектор. Изграден от млади и талантливи хора, екипът на Academy Pro вярва, че образованието е ключът към промяната и е със стремеж да докаже, че в България също може да има качествено образование по креативни дисциплини като моден, интериорен и графичен дизайн, както и по програмиране и детска STEM академия.

Обучителният център разполага със светли, удобни, оборудвани със съвременна техника зали, декорирани с постери, представящи проекти на преподавателите по графичен и интериорен дизайн, както и модели, от новата колекция на департамента по моден дизайн. Също така е оборудвана експериментална работилница, където деца и възрастни ще могат да развиват своите таланти и да се докоснат до вълшебната колекция от материи и материали от различни краища на света. На разположение на курсистите е голяма тераса за отдих, с прекрасна гледка към Витоша. Екипът на Academy Pro e подходил с внимание към избора на локация, тъй като съзнава важността на заобикалящата и вдъхновяваща учебна и работна среда и нейното влияние в процеса на обучение и развитие.

Основното предимство на академията е, че работи с преподаватели с успешна практика и активна кариера. Знанията и уменията, които курсистите ще усвоят са добре синтезирани, подбрани са най-важните, полезни и работещи теми и практики, без излишен материал. На студентите се предоставя възможността да работят с реални клиенти, за да могат бързо да създадат собствен клиентски кръг. Целта е в края на обученията курсистите да имат създадено собствено портфолио и да са се докоснали до реална работа в индустрията.

От списание „Булка“ с удоволствие разкриваме, че талантливият дизайнер Мирена Чакърова – Miravision, чийто модели са красяли страниците на изданието ни, е от водещите лектори на обучението по моден дизайн.

Представяме част от колекцията й „Геометрия на Ризата“, която е пример за уникалния й почерк и даровитост в модния дизайн. С нея доказва, че е възможно да се моделират и конструират облекла по изключително нестандартен начин. В случая, на базата на органични геометрични форми – кръг, правоъгълник и др., посредством малки носещи и поддържащи формата елементи, е получила тези ризи. Част от тях са трансформъри, имат по няколко визии.

Пожелаваме на Мира и бъдещите й студенти късмет и успехи в начинанието и се надяваме кративността им, шлифована с уменията на опитния дизайнер да обогатят красивия свят на висшата мода в България и да ни радват с колекции, достойни за световния подиум.

Повече информация за преподавателския екип можете да намерите на сайта на Academy Pro – www.academypro.bg

Може да се свържете с отдел „Студенти“ на тел.: +359 877 79 75 77 и +359 877 76 28 11, както и на e-mail:  students@academypro.bg