Текст: сп. Булка

Дръзката и провокативна мода това лято сваля всички маски. Предизвикателната булка е готова да покаже много, но същевременно е нежна и романтична. Дантелата е в изобилие, деколтето става все по-смело, а дизайнерите предлагат 50 нюанса на розовото.

В облаците
Пищната рокля, дошла от величествените кралски сватби, е все така актуална. През този сезон обаче я отличава едно – тесният корсет се съчетава с поли, преливащи като облаци от сметана. Разкошният ефект се постига с помощта на 3D апликации, многобройни украшения или декорация с пера. А булката сякаш слиза от подиума на Седмицата на висшата мода в Париж.

Момиче от рока
Очарователната дантела престава да бъде класика и става много рок. Лятото е времето на големите музикални фестивали, а там може да видим изобилие от романтични рокли от ефирната материя. Най-доброто от тенденцията вдъхновява булчинския образ за нови хоризонти.

Нищо излишно
Сватбен костюм с панталон, комбиниран с топ или сако – идеално за практични булки! След тържеството всеки елемент може да се носи поотделно – бюстието се съчетава с дънки, панталонът с ефектна блуза, а сакото с разкошна пола. Изгодна инвестиция и нищо излишно в гардероба.

Деколте до хоризонта
Дълбоките цепки са абсолютно явление във вечерната мода, но в булчинската са на втори план, изместени от деколтето. То е триъгълно, относително скромно или пък стигащо чак до хоризонта. И съвсем не е предизвикателно, а красиво и романтично, стига да се съобразите с размерите на бюста. Булките елегантно демонстрират нежността на голата си кожа.

Идеалното бяло
Бялата булчинска рокля е класика. Ако смятате, че модел в цвят не ви отива, със сигурност не сте успели да подберете „своя“ тон. Бялото има много нюанси – на яйчена черупка, на ароматна сметана, свежо мляко, шампанско, слонова кост… Важното е едно – да се съчетава с кожата ви.

Нежен пастел
Розовото се превръща в новото бяло. Нюансите на този нежен цвят са много, но най-предпочитан от дизайнерите е блясъкът на кварца. В колекциите присъстват деликатно пудрено, ярка магента и дори екстремна фуксия. Актуална е елегантната гама на гълъбово синьо, мента, праскова, жълто, ярко виолетово и нюансите на скъпоценни камъни – изумрудено зелено, сапфирено синьо и розов турмалин.

Ефектен шлейф
Двата класически елемента – шлейфът и воалът, не отстъпват от класациите вече няколко сезона. От скромността им обаче не е останала и следа – те са все по-дръзки и ефектни. Булото акцентира на перли, цветчета и кристали Swarovski. Шлейфът се приближава до разкоша на кралските сватби. А наметалото тепърва навлиза в дебрите на сватбената мода.

Приказни панделки
Аксесоар номер едно този сезон са панделките – огромни или миниатюрни украшения, привързани с лента. Най-често може да видим елегантните елементи на гърба или шията, придавайки нежност. А понякога изглеждат и дръзко, разположени по ръкавите. Кой вариант предпочитате?

Рокля илюзия
Тази провокативна тенденция е измислена за смели булки. Прозрачните материи създават откровени рокли с илюзия за скромност. Единствено обемни цветя и перли прикриват нужното по бюстието и полата. Страхотното мини е оригинална идея за булките, които не обичат официалности.

Вдъхновени от 90-те
Дизайнерите си играят с корсети, украсени с перли и дантела, превръщайки ги във „връхна дреха“. Стилът от 90-те намира отражение и в сватбената мода. Освен корсетите ще видим рокли в духа на комбинезони и пеньоари в различни варианти.