Преди близо 20 години реших, че искам да създавам красиви булчински рокли и това се превърна в моя професия. От тогава до днес съм ставала пряк свидетел на целия процес – от идеята за рокля до цялостната реализация. Работата ми е поднасяла най-разнообразни емоции и съпреживявания с младоженците. Мислех си, че когато дойде моментът аз да организирам сватба, ще ми бъде лесно и притеснението няма да ме завладее. И е така, и не е!

Ето, че дойде денят – 23 юни, в който застанах от „другата страна”- сватбата на моя син Кристиан и неговата прелестна съпруга Ваня. Празникът им може да се опише с една дума – „купон”, така както двамата искаха – гостите да се забавляват и да участват през цялото време. Имаше арменски танци, имаше български традиции, толкова вълнуващи речи и послания.

Ще споделя наблюдения кои фактори допринесоха да бъде един незабравим ден за Ваня, Крис и всички нас. На първо място поставям разбирателството между двете семейства, които имат най-много работа по организацията на сватбата. В нашия случай трудността идваше от това, че младите са на хиляди километри от България и щяха да се върнат седмица преди тържеството. Имаме невероятна връзка и разбиране за важните неща с майката на булката – Вили Танева. И двете знаехме, че всичко, което правим трябва да е съобразено с желанието на младоженците, а крайната цел – техните щастливи очи.

Опитът и дългогодишната ми работа бяха достатъчни, за да препоръчам без колебание сватбена агенция на Ваня и Крис. Желанието им бе темата на сватбата да бъде „Градина в Ню Йорк“ и попаднали в добрите ръце на Биляна Гунчева, нямаше място за тревоги. Изборът на ресторант беше лесната част – в Галерия Графит получихме най-вкусната храна, с най-доброто обслужване. А, като казах „градина“, нека ви разкажа за цветята! Валентина Ангътян – Belfleur, имаше не леката, но сладка задача да декорира сватбата на своя племенник. Наистина ахнахме, когато влязохме в залата. Стигаме до фотографите – неизменна и особена важна част от празника. Разглеждайки снимките на Яна Пенева, неусетно ме заляха всички емоции, през които преминахме в сватбения ден. Чрез тях е разказана една жива история. Уловено е неуловимото – любовта, емоцията, чувствата, мислите, сълзите, смеха.

Сигурно нямате търпение да споделя и за роклята на булката? Ваня се влюби в модел на Atelier Pronovias. Когато я видях облечена в нея, разбрах колко добър избор е направила. Наистина беше неотразима и божествено красива! Благодаря на Анелия Петкова, която направи така, че роклята да пристигне навреме. Не по-малко предизвикателство беше костюмът на младоженеца – благодаря на Емил Христов, който за седмица изработи съвършен смокинг.

 

И ако трябва да определя кое е най-важното, за да бъде една сватба запомняща се и вълнуваща, то единственото нещо е любовта между двама души! Тя ни окрилява с надежда и вяра, че предстоят хубави дни за децата ни, че са обичани и обичат. Оттук нататък те ще пишат своята история, а един ден, може би ще разлистват с децата си албума със снимки и ще им я разкажат!

Соня Ангътян