Черното и бялото са оставили дълготраен подпис в елегантността на CHANEL и се превръщат в главни герои в грима за есен-зима 2019. Проучени и реинтерпретирани от Лучия Пика – креативен директор грим и цветове на CHANEL, са представени в стилизираната колекция Noir et Blanc de CHANEL. С нов прочит на тяхната сила и пространството помежду им, се превръщат в манифест за модерност и красота на съвременната жена. Приемайки аурата на сребристи отпечатъци, концентрирани върху  градацията на цветовете, блестящите текстури допълват сиянието, а матовите пряко привличат. От абстрактен, до копринен и чувствен, гримът е среща на фантазия и реалност, в перфектна хармония на абсолюта.

Ореол от блясък обгръща тена с Le Gel Pailleté. Копринената гел текстура улавя и отразява светлината, а богатата формула подхранва кожата.

Във фокуса са очите – драматични, чувствени и стилизирани. Моливът Stylo Yeux Waterproof оставя блестяща и освежаваща бяла следа в контраст с дълбоко и пронизващо черно. Палитрата сенки Les 4 Ombres е с по-пищна пигментация този сезон и идва в две хармонии. Разкрива богати, допълващи се кафяви тонове, които оставят кадифен, съблазнителен резултат и прохладни бели и сатенени сиви тонове, противопоставящи се на интензивното черно матиране.Ombre Première Top Coat разполага с фин блясък – черно със златни отражения или бяло със сребрист блясък.

Rouge Coco Gloss, Laque Noire се плъзга по устните, наситен с богатство от блясък и представя двойка в цвят черна череша и кристално чиста прозрачност. Rouge Allure Liquid Powder очарова в нежен замъглен мат в нюанси на топло розово дърво и карамелен беж. Rouge Allure Velvet Extrême примамва в дълбока матова роза, която стои като втора кожа и в богато бордо, като отпечатък на устните от хубаво вино. Чистотата и контрастът достигат до ноктите с лака Le Vernis в оптично бяло и интензивно черно.