Услугата ушиване по мярка не е просто да си направите костюм по поръчка. Това е една уникална и ексклузивна възможност да се почувствате обгрижен и уникален в своя специален ден. Поводите за това може да са сватба, дипломиране, абитуриентски бал или просто тематично парти, за което се изисква определено облекло според  дрескода.

Ушиването по мярка включва взимане на точни мерки на клиента за изработката на костюм, сако, панталон, палто или риза. Още в първите години на миналия век се налага в Италия като престиж, въведен от неаполитанските майстори шивачи, считани за най-добрите изпълнители на мъжко облекло.

У нас, Desizo Monni предлага услугата  в бутиците си, изпълнявайки желанията на клиента. Разполага с голямо разнообразие от платове на най-големите занаятчии в текстилната индустрия като Лоро Пиана и Витале Барберис. Може да изберете дори хастар в любимия си цвят, копчетата, както и конците на облеклото. Но най-важната и любима част на всеки мъж е персонализирането на желаната дреха със собствено име, дата или каквато и да е желана бродерия.

Процесът за изработка на костюми по поръчка отнема повече време, тъй като всяко изделие се прави по индивидуален проект. В Desizo Monni се извършва в рамките на две седмици, в зависимост от плата, който клиентът желае. Професионалните моделиери на бранда правят кройката за всяка отделна поръчка и се пристъпва към изработка. Платът се изрязва на специален нож и частите на дрехата се сглобяват с внимание при всяка стъпка. Преди да бъдат прикачени ръкавите към сакото и то да е финално сглобено, се прави проба на клиента