Кулинарните тематични вечери в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, станали вече традиция, винаги пълнят ресторант Come Prima с ценители на гурме удоволствията. През ноември вечерта бе посветена на стейкове, сицилиански вина и богат бюфет с примамливи стартери, сред които салата от тиква, чоризо и ечемик, френска картофена салата, шунка Парма и пъпеш, телешко карпачио със сос от хрян, пушен и маринован бански суджук, доматено карпачио с мента и аншоа, маринована сьомга и много други.

Новият главен готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – Никола Тодоров и екипа му приготвиха на дървени въглища неустоими стейкове, а гостите можеха да опитат американските телешки стейкове – Т-bone, Томахоу, Бон филе и Флеп, холандския рибай от млечно телешко с кост и ирландския чъкрол, допълнени с гарнитури и божествени сосове.

Всъщност, стейковете на компанията Meat (R)еvolution са най-доброто месо, което се предлага в България и както споделят от фирмата ‘Не просто поредната марка, а кауза! (Р)еволюция в начина, по който консумираме месо. За да усетим истинският, немаскиран вкус на месото, правим внимателен подбор на фермите, с които работим! Специално подбираме млечно телешко месо от семейни Холандски ферми, Блек Ангъс от „говеждия“ щат Небраска, САЩ, Kobe Style Wagyu Beef от префектура Гун Ма  в Япония, Hereford от пасищата в Уругвай, първокачествено говеждо месо от пасищни животни в Аржентина, дивечово месо от елен и глиган от Великобритания и Австралия и млечни агнета от България със син печат.“

Подходящата компания за гастрономическото пътешествие бяха белите и червени сицилиански вина на Firriato, представени у нас от БНК, които галят небцето с всяка глътка.

С 30-годишна история, това е една от основните компании на Сицилия за винопроизводство и предлага вина от най-висок клас. Работи с местни сортове и има лозя в области като неподражамия раойн на Етна и остров Фавиния.