С малък брой гости, но изпълнени с креативност, микросватбите позволяват на двойките да отбележат своя най-специален празник подобаващо, дори и по време на пандемия. Макар и породени от съществуващите до скоро рестрикции, сватбените събития в тесен кръг може би ще се задържат за по-дълго, отколкото очакваме.

Поради пандемичната обстановка, много двойки отложиха сватбите си за 2021. Статистика на IHG Hotels & Resorts на глобално ниво показва, че през първото тримесечие на 2021 е имало значително повече запитвания за сватби от колкото през същия период миналата година. Остава въпросът дали бъдещите младоженци ще се завърнат към традиционно големите празненства или микросватбите ще се наложат в сватбената индустрия.

“Смятам, че микросватбите ще се установят дългосрочно, защото дават повече свобода по отношение на бюджета на двойките и им позволяват да се фокусират върху качеството, вместо върху количеството. С адаптирането към новите условия за организиране на мероприятия, определено виждаме промяна в представите на бъдещите младоженици за техния празник.“ – казва Илияна Петрова, Директор Продажби и Маркетинг в InterContinental Sofia. “Нашата най-предпочитана локация за сватби остава Бална зала, с капацитет до 80 човека. Гостите ни могат да организират коктейл за „Добре дошли“ във Фоайето пред залата или в една от знаковите ни локации – Президентския апартамент или Club InterContinental. За празник в по-тесен кръг, клиентите все по-често избират Floret Restaurant and Bar, който предоставя уютна атмосфера и обслужване от най-висок клас за едно наистина специално сватбено събитие. Интересно е, че докато двойките намаляват броя на гостите си, това не се отразява на бюджета като цяло и особенона този, предвиден за сватбена рокля и визия на булката. Наред с тези тенденции, виждаме и повишен интерес към организиране на момински партита в нашите най-луксозни апартаменти – Президентски или апартаментите с тераса и вдъхновяващи гледки към града и Св. Александър Невски.“ – добавя г-жа Петрова.

Гъвкавостта, богатият избор на менюта и безкомпромисно обслужване са от изключително значение за екипа на InterContinental Sofia.Опитните организатори на събития в хотела с радост ще съдействат с всеки един детайл, за да могат младоженците да се насладят изцяло на своя най-специален празник в сърцето на София. А за онези, които мечтаят за сватба или меден месец в чужбина, хотелите на IHG Hotels & Resorts предлагат богата гама от сватбени пакети по цял свят – от приказни зали в най-красивите европейски градове, до слънчеви курорти в екзотични острови, където няма да се поколебаете да изречете заветното „Да!“

Разгледайте офертите за сватба и моминско парти, или се свържете с екипа на InterContinental Sofia на: meetings.icsofia@ihg.com