Всяка булка се вълнува как ще изглежда на сватбения ден! Представяме ви няколко прически за елегантно и секси излъчване на топ коафьора Георги Петков – Salon Georgi Petkov, ако темата на сватбата ви е Vintage.

Когато става дума за красота, 60-те години на миналия век са истинско съкровище на вдъхновение, провокирало Георги Петков да интерпретира своето виждане в колекция официални прически. Емблематични и непреходни във времето, стилните визии представят едри и красиво оформени вълни, както и кокове. Потърсихме мнението му каква сватбена прическа да изберете и как да я съобразите с булчинската си рокля!

„След много години работа с официалните прически по различни поводи, установих, че прибраната коса, освен красива, стилна и елегантна, е и много удобна. Позволявам си да дам съвет към бъдещите булки да изберат прибрани или полуприбрани коси, като разбира се е важно да съчетаят прическата с общия стил и визия, както и с модела на роклята. Прибраната коса дава удобство и гаранция, че независимо дали времето е топло или дъждовно, прическата ще издържи до края на вечерта. Множеството прегръдки и поздравления към младоженците също са фактор, който трябва да имате предвид.

За рокля в А-силует със сърцевидно или равно деколте, най-подходящите прически са висок кръгъл кок или небрежен обем, но отново високо. Полуопашката или обем с пуснати едри вълни са добър вариант, ако булката не иска да е с голи рамене. За рокли тип “Русалка” препоръчвам нисък кок долу, с малко обем в корена, или леко небрежен бретон. Стилизирана опашка ниско долу или по средата на главата са два от вариантите, както и класическия френски кок. За римска или права дантелена рокля заложете на небрежен кок с плитки и къдрици със свободно падащи кичурчета. Може да използвате нежността на дантелата, съчетавайки я с цветя в косите.“

Фотограф: Георги Андинов, стилист: Петя Андинова, модели: Христина, Деси, Кристина и Мария – Ivet Fashion, рокли: Princess Fashion Studio, грим: Алина Манова,  коса: Георги Петков – Salon Georgi Petkov