Имате булчинската рокля, осигурихте мястото на сватбата и създадохте перфектното меню, но какво ще кажете за напитките? Добавете нотка изкусителен блясък на сватбеното тържество, предлагайки на гостите си свежа глътка удоволствие с Freixenet. Вземането на решение за напитките за вашия сватбен ден е важна част от процеса на планиране – най-добре е те да са гъвкави и да си подхождат с предложената на гостите храна.

Затова от сп. Булка ви насочваме към най-продаваната испанска кава в света – Freixenet. Пенливото вино, произведено по традиционния метод на създаване на шампанското, е елегантен и достъпен избор, който може да се използва през цялото ви тържество – идеален за пиене самостоятелно или в коктейл, като Welcome drink или съпътстващ сервираните на сватбата блюда.

Freixenet поддържа тостовете хладни през новия сватбен сезон, изкушавайки с два нови пленителни вкуса – Freixenet Ice Cuvee Especial и Freixenet Ice Rose, уникално проектирани да се изливат върху парчета лед с по-богат вкус.

Freixenet Ice Cuvee Especial

Фините мехурчета поднасят аромати на праскова и зряла круша, цветя и нотки на тропически плодове. Вкусът е мек и кремообразен, с дълъг и освежаващ сладък финал. Насладете на удоволствието с освежаващата кава, която носи средиземноморския дух – сервира се в голяма копа чаша върху парчета лед.

Рецептата за производство на класическата бленда Freixenet Cordon Negro, в която се използват сортовете грозде Макабео, Зороло и Паресада, e обогатена с малко Шардоне, за да се получи по-интензивния и балансиран вкус на FreixenetIce Cuvee Especial – перфектнана напитка за топлите дни! Отлежава между 10 и 14 месеца, а алкохолното й съдържание е 11,5 градуса.

Freixenet Ice Rosé

Нежните газирани балончета са наситени с аромат на горски плодове, малини, ягоди и трънки. Вкусът на плодовете е доминиращ, но се усещат и нотки на анасон и подправки. Финалът е свеж, богат и елегантен. За създаването на тази каза са избрани два от най-благородните сортове червено грозде – Гарнача и Пино Ноар. Гарнача доставя нотка на подправки и зрели червени плодове, докато Пино Ноар носи свежест, киселинност и аромати на горски плодове. Шардоне прави виното по-интензивно и балансира вкуса му, сервирано върху леда. Freixenet Ice Rosé отлежава между 9 и 12 месеца, с алкохолното съдържание е 12,5 градуса.