На 02.02.2018 г. в Далас, Гергана и Дакс си казаха „Да“, а техните дъщери Кристина и Кенеди бяха доверените шаферки на булката. Елегантната сватба бе с българо-американски привкус. Както повелява традицията в Щатите, повечето тържествата се организират в сватбени комплекси, а ден преди събитието се прави

генерална репетиция.

По обед в Големия ден, Гергана, Дакс и техните най-приближени започнаха подготовката в специално пригодените за целта помещения. Булката, в обкръжението на своята кума, шаферки, майка, баба и майка на бъдещия си съпруг, се потопиха в наслада под грижите на екип от професионалисти за маникюр, педикюр, прически и грим. Младоженецът и неговите приятели – също в добри ръце, се отдадоха на подобаващи грижи. Шампанско, музика, закачки и ето, че часът за официалната церемония настъпи.

 

Гергана и Дакс се врекоха в любов и вярност, казвайки си съкровени брачни клетви един на друг пред пастора. Сватбеният коктейл започна по наш обичай – майката на булката посрещна младоженците с питка, мед и сол, а после гостите се отдадоха на неспирни забавления. Имаше много танци, характерни ритуали като хвърляне на букет, сваляне на жартиер, весели игри и рязане на сватбената торта. Игра се и нашенско хоро, а всеки гост получи като подарък мускалче българска роза.

Гергана и Дакс, останете все така влюбени, както в сватбения си ден!

С обич: Весела