Кина Кудева е сред най-влиятелните имена в коафьорските среди у нас. Потапя се в магията на фризьорството почти преди 15 години и не спира да се вдъхновява и експериментира. В центъра на Варна, в близост до Морската градина е оазисът є на красота – „Ателие Кина Кудева“, където
всеки клиент е обграден с внимание, грижа и компетентни съвети. Кина и екипът є работят с много любов и креативност, заразявайки всеки, пристъпил прага с посланието „Обичайте косата си“! Голямата є страст са официалните прически и нейният график в активния сватбен сезон
е запълнен отрано. Енергична, с голямо, раздаващо се сърце, открадваме от скъпоценното є време, за да поговорим за избора на прическа за важното събитие и какво не трябва да правим, за да не сбъркаме в решението си!

– Кина, кои са ключовите моменти при избора на сватбена прическа?
– Трябва да се съобразят много неща! Например, мястото на сватбата – на плажа, в градина или в бална зала, моделът и материята на булчинската рокля, гримът, бижутата, обувките, аксесоарите… Сезонът на сватбеното тържество също е от значение, за да не изглеждаме глупаво в неподходяща материя тоалет или екстравагантно решение, в устрема си да бъдем блестящи и забележими. Добрият вкус и стил не остават незабелязани! Много е тънка границата между очарователния образ с пленителна романтика и прекомерния блясък. Подхождайте с внимание към всеки детайл, за да не се получи обратен ефект.

– Каква е актуалната визия за есента?
– Тенденциите този сезон предлагат широк избор за всеки вкус и стил. От високо вдигнати богати кокове, през ниски и небрежни, до пуснати коси с вълни и естествен вид. Все по-налагащ тренд са венците от естествени цветя и различни видове тиари, вплетени елегантно в красиво оформени прически.

– Твоят професионален съвет към бъдещите булки?
– Независимо дали става дума за вдигната или прибрана наполовина коса, за плитки, вълни или прическа, вдъхновена от знаменитост, всяка булка трябва да намери перфектното решение за сватбения си ден. Съветът ми е да разгледат възможно повече снимки от страниците на булчински списания, от реални сватби, да вземат идеи от червения килим, за да може да покажат мечтания образ на своя фризьор и заедно да достигнат до желаната визия, съобразена, разбира се, с индивидуалността!
През последните години булките пресъздадат своя версия на кралска сватба или директно взаимстват от актуалните предложения в интернет пространството. Но тъй като повечето визии се повтарят, са по-заинтересовани да подходят със свой почерк. Двойките днес искат сватба,
която показва кои са те. Проявяват собствен стил и създадат забавно преживяване за гостите си с единственото желание, че този ден е неповторим в живота им!