Текст: сп. БУЛКА

Маргаритките – символ на вечна любов, невинност и чистота, могат да станат тема на вашата лятна сватба и да внесат семпла нежност и красота. Те имат място навсякъде – булчинския букет, бутониерата, аксесоарите, поканите, сватбената торта, декорацията, дори парфюма на булката… Предложете и коктейл „Маргарита“ на вашите гости за „Добре дошли“!

Daisy Love Marc Jacobs

Този сезон  Marc Jacobs пренася любимата вселена на Daisy от зелените поля към огрения от слънцето пясък, където любовта и щастието искрят с нов вкусен аромат. Daisy Love изпълва въздуха с искрящи цветни нотки и вкусни нюанси, които с младежки дух  даряват блаженство и спонтанен чар. Изтънчената композиция се открива с експлозия от кристализирана дива къпина. В сърцевината слънчевите и пудрени цветни листчета от маргаритки се смесват в топлотата на кашмирен мускус и плавей за деликатна и запомняща се основа. Луксозна изработка на флакона представя иновативна капачка с огромна бяла маргаритка и златиста тичинка за едно изтънчено докосване.  Прозрачното стъкло е елегантно фасетирано с венчелистчета в горната част, създавайки илюзия за слънчев лъч, хвърлящ сянка на цвете.

Коктейл Маргарита

40 мл текила, 40 мл сок от лайм, 20 мл ликьор Cointreau.

Съставките се смесват в шейкър, разклащат се и се прецеждат в чаша, чийто ръб е потопен предварително в сок от лайм и сол. За украса на коктейла се поставя резен лайм.