Хората обикновено си представят сватбения ден със специален сценарий, формален ритуал, пищна зала с много светлини и декорации, бляскави тоалети, разточително меню, грижливо наредени музикални плейлисти и какво ли още не.

Ние, обаче, ще ви представим един различен прочит на сватбения ден, изпълнен с много импулсивност, смях, свежест и неподправеност.

Това е сватбата на Таня и Ивайло, които се запознават съвсем случайно на парти преди две години. Тя е медицинска сестра и е част от реанимационния блок на една от най-големите болници в София. Той изработва всякакви предмети от метал (дори желязото омеква в ръцете му) и има супер як бар, където рокери – моторджии развяват буйни гриви в ритъма на хардрок музиката.

И Таничка (както близките обичат да я наричат) и Дънкана (познат така сред своите) имат бракове зад гърба си и прекрасни деца, че даже и по едно малко внуче от двете страни. Но пък както казват хората – луди и млади, и три за щастие! И в духа на тяхната импулсивност, решават и се венчават миналата година на 7 април – Световния ден на здравето.

Април се венчаха, а на 29 юли – пак се веселиха. И за да не изневеряват на собствения си стил и верую, всичко беше импулсивно, неподправено, с много непринуденост и импровизации. Мястото беше Крапец, ритуалът – на самия плаж, а веселбата – сред боровете над плажа, където беше ситуиран и палатковият лагер на по-голямата част от гостите.

Строг дрескод нямаше, но цветовете бяха в тюркоазената гама за дамите, преливаща в нюансите на морската шир, а по-смелите господа, начело с Дънкана, се бяха спретнали в ризи с отпорени ръкави – в абсолютна хармония с рокерския стил.

Олтарът беше ефирен, с цветя и факли по пътя към него – в унисон с емоционалния дух на младоженците.

Тъй като всичко беше много лежерно и без излишна помпозност, всеки си беше направил свое тълкувание на дрескода, затова и гостите бяха изключително колоритни.

Младоженци и гости участваха дейно в подготовката на събитието и ястията. Имаше дълга маса, скована лично от младоженеца, а барбекюто… Ах, барбекюто!

Имаше и шампанско, имаше и сълзи от радост, торта, специално изработена в духа на събитието – с младоженци-рокери на мотор и в тюркоаз. Защото тюркоазът се свързва с планетата Венера, а Венера символизира красотата, любовта и хармонията – точно каквато е и връзката на Таня и Дънкана.

И три дена яли, пили и се веселили. И ние бяхме там, и ние пяхме и се смяхме.

С поздрав: Буря