Който не търси – намира, а когато намери не търси.

Такава е нашата история. Родени сме в една и съща година с четири месеца отстояние, в които макар и за кратко, съм по-млада от него.  И двамата имаме по един син и по един неуспешен брак на младини, което несъмнено те бележи и отдалечава от мисълта някога да си “причиниш” това отново. Но, ето, че животът е имал други планове за нас и ни срещна случайно преди 5 години, в момент, в който и двамата бяхме излезли от обречени връзки и не търсехме нови партньори. Нямахме общи познати, нито места, на които да се засечем, нямахме нищо, което да ни свързва, освен Фейсбук, в който всички сме “приятели” и всеки може да е този, който иска да изглежда, а  някои дори са себе си. Та там ме е забелязал, по-скоро начинът ми на писане и изразяване, де (тук имам преднина, дълги години бях бюти редактор в едни от най-популярните списания у нас, след което бюти блогър в Blondfox, та писането ми беше като дишането – възможност да съществувам).

И така, от дума на дума, от ден на ден и куп препинателни знаци, решихме да се видим и повече не се разделихме. Предложението за брак дойде на 14 февруари миналата година, а го случихме на 8 ноември тази. Той избра месеца, аз датата, а единодушно решихме, че подписването ще се случи единствено в компанията на кумовете, без гости, напрежение, патос и излишна орнаментика. Искахме да бъде простичко, лежерно, семпло и стилно. Ден за нас с нас.

 

В дългогодишната ми работа като гримьор съм обгрижвала стотици булки, ето, че дойде ред да го направя и за себе си. И така след точната грижа за лице, скриваща годините и подходящ грим, неутрализиращ недоспиването, във възможно най-дъждовния ден от седмицата – природа, какво да я правиш, се запътихме към ритуалната зала на бул. Витоша с повече чадъри на глава от населението от брутния вътрешен продукт на страната.

Дъждът, обаче, не помрачи настроението ни, напротив, усмивките ни заразиха всички минувачи и клиенти в кафенетата по време на нашата кратка, но за сметка на това мокра фотосесия. И така, с букет от пролетни цветя през есента, едно “младо” момиче на 46 години каза “Да” на любовта.

Фотографии: Бони Бонев