На 12.09.2021 г., на изискана сватбена церемония Петя и Христос Мурутис си казаха „Да“. Звездни гости се потопиха в празника на Любовта им, който беше истинска вълшебна приказка – 30 000 бели рози, километри  от кристали и всичко, изпипано до последния детайл.  Венчанието на младоженците бе в столичния храм „Въздвижение на Светия кръст Господен“, а тържеството им продължи край езерото в комплекса RIU Pravets Resort. За срещата с любовта, за предложението, за подготовката на сватбеното тържество и изживените емоции в Големия ден, споделя лично булката – г-жа Мурути. Тя е бизнес дама, финансист и юрист, собственик на фирма за реклама и фирма за управление на активи, а съпругът й е гръцки бизнесмен, който живее в България от 1999 г.

С Христос се запознахме през 2018 г., а като партньори сме заедно от лятото на 2020-та и веднага получих предложение за брак. На 10 октомври м.г. беше официалният ни годеж, с уникален пръстен на Cartier и много романтична вечеря в изискан ресторант.

Подготовката за сватбата започна с избора на рокля. Знаех само две неща – исках да бъде направена специално за мен и да няма друга такава. За нейното изработване се доверих на дизайнер София Борисова – безупречен професионалист, човек и приятел. Помогна и съпругът ми, който каза, че имам страхотно тяло и роклята трябва да го подчертава. София Борисова осъществи моята мечта. Мога само да се възхищавам пред нейния талант и да й благодаря от сърце. Към роклята имах разкошен воал и болеро.

Последва избор на екип, място на тържеството, покани… Разбира се, обувките на Jimmy Choo – изящно творение изцяло от луксозни кристали Swarovski. Визията ми нямаше да бъде завършена без уникалните диамантени обеци, както и всичко останало. За мен всеки детайл е важен. Исках сватбата ни да бъде усещане и изживяване, да преведем емоцията на езика за малките неща. Всичко да бъде в бяло, сребърно, кристално – чисто като любовта. Имахме изящна церемония с невероятно красивата арка, коктейл за добре дошли, изградени двуметрови букви „П“ и „Х“ със сърце между тях изцяло от живи бели рози. Да, сбъднах мечтата си. Все още всички гости говорят за събитието, усещането, което е оставило у тях, емоциите, изненадите и любовта ни. Искам специално да благодаря на екипа на „Сватбено кафе“ в лицето на Александра Николова, Любка Григорова, Анна Григорова и Елена Тодорова.

По време на тържеството спазихме всички сватбени традиции – ритуалът с посрещане на младоженците, разчупване на питката, първият танц, хвърляне на букета на булката, разрязване на сватбената торта, реч на кума. Като изненада за нас от нашите любими кумове, в небето полетяха 15 бели гълъби – символ на голямата ни любов. Изненадата от мен за прекрасния ми съпруг беше изграден горящ надпис ОБИЧАМ ТЕ. Като изненада за гостите имаше заря над 15 минути. В програмата имаше български и гръцки народни танци. Аз самата изиграх гръцкия танц Хасапико, облечена в гръцка носия – това беше моята специална изненада за съпруга ми и за нашите роднини и приятели от Гърция. За доброто настроение се погрижи Силвия Кацарова, която е свързана емоционално с нас – пя и на нашия годеж. Участие имаше и фолклорната певица Радостина Паньова. Музиката на прекрасния DJ Ado–Адриан изпълваше дансинга с танцуващи.

 

Блюдата, които предложихме бяха съобразени с вкуса на всеки гост предварително. Пред всеки един стоеше отпечатано личното му меню в хармония с цветовете и тематиката на сватбата.

Нашите кумове са дългогодишни приятели на съпруга ми. Страхотно семейство, с три деца и сме безкрайно щастливи, че приеха поканата да споделят радостта ни. Вярвам, че в бъдеще ни предстоят още красиви мигове и споделени емоции заедно. Имах 4 малки  шафери – две момичета и две момчета. Принцеските бяха облечени тематично в разкошни рокли, изработени от дизайнера София Борисова. Кавалерите също носеха специални костюми. Шаферка на сватбеното събитие беше Вероника Стефанова – „Мис България Свят“ 2017. Тя бе във великолепна рокля отново дело на София Борисова.

На сватбата ни присъстваха 140 гости. Всеки от тях имаше гравирано своето име пред себе си и това много впечатли присъстващите. Искахме да докоснем всеки гост и той да бъде удоволетворен. Всеки получи и бяла роза от шоколад, поднесена в кристална кутия – с избор да я опита като вълнуващ вкус или да запази за спомен завинаги.

Получихме прекрасни подаръци. Вълнуващ и докосващ е този от кумовете – пътуване до Париж, с  вечеря в ресторанта на Айфеловата кула Jules Verne, посещение на много забележителности и още изненади. Много от подаръците на нашите гости и посланията, заложени в тях, бяха трогателни и вълнуващи.

Семейните ценности са важни за благополучието на семейството. За нас най-важен е обетът, който си дадохме в храма – „…И двамата ще бъдат една плът, така че не са вече двама, а една плът, едно цяло…“ Също така взаимно уважение, честност, щедрост, отговорност, комуникация, традиции.

Меденият ни месец беше на Сейшелските острови – 15 незабравими и романтични дни. Насладихме се един на друг и на нашата безгранична любов. Съчетахме лукса с приключенията – блестящи плажове, девствена тюркоазена вода, изящна красота и  деликатеси. Имахме спиращи дъха красоти, празнувахме любовта и преживявания, които никога няма да забравим.

На бъдещите булки пожелавам от сърце на първо място здраве, след това истинска любов, както и да реализират съкровената си сватбена приказка. Мили дами, дерзайте, чудеса стават всеки ден!

Снимки: Deliysky Studio  Цветелина Делийска