След деветгодишна романтична връзка, пътувания из целия свят, споделени всевъзможни преживявания и вълнуващи приключения заедно, ето че и ние си казахме „Да“! … Първият път – на 03.07.2023. Защо „Първият път“? – Защото го направихме не веднъж, а два пъти! Следвайки нашия стил да превръщаме всичко в приключение, да вземем и дадем максимумът от всичко, ние се потопихме в емоцията не само на една, а на две наши сватби.

Но нека се върнем малко назад. Две години преди това, празнувахме годишнина – седем години заедно, когато моята половинка традиционно падна на колене с годежен пръстен и предложение за брак …в небето на Манхатън. Бяхме на най-високата открита небесна тераса в Западното полукълбо – The Edge.

И скоро след това започна планиране, организация и подготовка на двете сватби – една в Щатите и втора в България. Планирането беше изпълнено с много безсънни нощи, тъй като и двамата обръщаме много внимание на всевъзможни детайли. Изборът на място беше в началото на нашите нови сватбени приключения. След продължително търсене, за сватба „номер едно“ се влюбихме в една прекрасна зала със забележително високи тавани и величествено стълбище, достойна за мечтите на принцесите на Дисни. Младоженците правят своя дебют като съпруг и съпруга пред гостите, слизайки по стълбите преди вечерята и тържеството. След запазването на дата се изправихме пред още по-трудна задача – рокля, която да се впише във великолепието и приказната атмосфера на залата. След много, много, наистина много търсене на два континента, най-сетне намерих Fortuna Design. Талантът на Сиси Гавазова беше очевиден и аз се доверих на нея за създаването на перфектната рокля – шедьовър състоящ се от две части: прилепнала рокля, прикрита отгоре с обемна пола с шлейф, ефирна като пухкав облак.

Идеята беше да имам пищна пола по време на церемонията и по време на слизането по приказните стълби, но след това да ми е леко, удобно и да съм мобилна по време на купона. Роклята стана неповторима и беше транспортирана от България до Ню Йорк. 

Сестра ми, Ива, направи дизайна на нашите покани, които също бяха транспортирани от България, след като ЛАЗЕР ДИЗАЙН ЕООД ги изгравира върху акрил, за да допълни изисканост към тържествената атмосфера на залата.

За мен и моите шаферки, 3 юли започна в ранните часове на сутринта, когато се събрахме за грим и прически. Обградиха ни талантливи гримьори и фризьори – отбор, който аз издирих и съградих след дълго търсене по сватбени уеб страници, списания и социални мрежи. Визията за прическа беше в ума ми, но беше важно да се намери екип, достоен за задачата да я постигне. Всички усилия, време и труд, вложени за перфектния подбор се оправдаха – моят грим и моята прическа надминаха очакванията ми.

В унисон с величествената зала, украсата и стилът на сватбата бяха в класическо черно и бяло. Моят букет, цветята около арката и по масите бяха преобладаващо бели рози и бели калии. Шаферките бяха в черни рокли с нежна добавка от щраусови пера, вдъхновени от щраусовите пера по моята долна рокля. Към тях, шаферите бяха облечени с черни смокинги, снежно бели ризи и черни папийонки. Всички детайли, малки или големи, бяха в тон с тази визия на формална изисканост.

Денят на сватбата беше изпълнен с емоции, изненади, шеметни преживявания, и бурна веселба. Гостите бяха посрещнати с шампанско и хапки преди да се отправят към градинската церемония под нежните звуци на арфа и виолончело. Бяла пътека беше разслана пред мен, за да стигна до арката, придружена от моите родители. След магична и тържествено емоционална церемония, през фонтани от искри и танцуващи балончета се отправихме към изисканата коктейлна зала.

Коктейлът беше съпроводен с международна храна и джаз музика представена от талантлив саксофонист. За вечерята, гостите бяха настанени в разкошната зала с високи тавани и с вълшебното стълбище, по което водещият ни представи като съпруг и съпруга. През нежни облаци от дим, слязохме по стълбите украсени с бели цветя и минахме под тунел направен от ръцете на нашите шафери и шаферки.

Вечерта беше пълна с изненади – от български народни танци, през разрязване на тортата със самурайски меч, пристигнал специално от Япония и светещ танцуващ робот, до ръчни крио-пушки разхлаждащи горещия дансинг със заскрежени струи … и още, и още! Но несъмнено най-впечатляващата изненада се случи по време на първия танц на младоженците. Започнах танца с пищната пола с шлейф, облак от бял дим я покри за миг, и изведнъж, като по чудо, бях по изящна и удобна права рокля до края на танца. Гостите онемяха.

 

Емоции бушуваха из залата, а ние стартирахме семейния си живот с една неповторима сватба, която вдигна високо летвата за сватба „номер две“ насрочена за България през Август 2023. С друга рокля, други гости, друга атмосфера и визия.

Емоции бушуваха из залата, а ние стартирахме семейния си живот с една неповторима сватба, която вдигна високо летвата за сватба „номер две“ насрочена за България през Август 2023. С друга рокля, други гости, друга атмосфера и визия. 

Пожелавам на всички булки, на които им предстои сватбеният ден – да му се насладят, както ние се насладихме на нашия!

С поздрав, Виляна

Снимки: Foxlight Studios