Три поредни вечери висша кулинария и тематични азиатски коктейли очароваха ценителите на екзотичните вкусове в ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia. Победителката от популярното състезание MasterChef 2023 – Марианна Александрова, пренесе магията на Изтока, поднасяйки на гостите незабравими автентични вкусове от мистични земи и докосна небцата им с най-съвременните тенденции в готвенето.

С елегантна презентация, четиристепенното авторско меню на шеф Александрова успя да плени всички присъстващи. Като гост готвач в ресторант Floret, тя бе подготвила ястия, които да представят многообразието и богатството на азиатската кухня. „Мозайка от коджи лаврак“ с деликатна свежест, легендарната „Мисо супа“ с морски дарове, експлозията от вкусове в „Катцу свинско филе“ и преосмисленото в традиционен източен стил „Матча тирамису“.

Четиристепенното меню на шеф Александрова започна с пъстра мозайка от коджи лаврак, допълнена от уасаби-авокадо крем и маринована краставица.

Истинска изненада в менюто беше легендарната „Мисо супа“ с морски деликатеси, съчетаваща френската класика Буябес с елементи от традиционната японска кухня. Обогатена с емблематичната източна подправка тогараши и фино поширана сфера от скариди, с център от тофу.

„Катцу свинско филе“ е традиционна японска рецепта с европейска визия, което изкуши сетивата и небцата на гостите и им донесе пълна наслада.

Кулинарното пътешествие завърши с „Матча тирамису“ – класическото маскарпоне беше съчетано с матча и юзо, за допълнителна свежест и интригуващ вкус.

За вдъхновението си, шеф Марианна Александрова споделя: „Всяко ястие е приготвено с много внимание, огромна любов и подбрани местни продукти. Вярвам, че вкусовете на Азия крият огромен потенциал да обогатят кулинарната култура на нас, българите. Надявам се, че моето меню е една малка стъпка в посока на по-широко отворени вкусови хоризонти и желание за експериментиране в кухнята. Сигурна съм, че тези три дни в ресторант Floret ще оставят траен отпечатък в сърцата и небцата на всички.“

Екзотични коктейли, създадени специално за събитието от талантливия български барман и миксолог Николай Колев допълваха удоволствието. Вдъхновен от един от най-емблематичните барове с азиатска концепция във Вашингтон, САЩ, той сътвори за гостите на ресторант Floret три авторски коктейла – „Японска съблазън“, „Пандамониум“ и „Мимоза личи“. Те плениха посетителите не само с примамливия вкус на характерните местни съставки, но и с майсторска техника на приготвяне и изненадваща презентация.

Елегантен и уютен, Floret Restaurant and Bar се намира в сърцето на София в петзвездния хотел InterContinental на пл. „Народното събрание“. Забележителното му меню го прави любим на всички, които обожават азиатската кухня.

За допълнителна информация и резервации: GSM: 0889 166 000