текст: Виолета Цачева, сн. Цветан Игнатовски

„Мис България“ 2019 Радинела Чушева, печели първата си корона още като малка в детски конкурс по красота в категория „Най-добра прическа“. Познаваме я и от малкия екран като една от адреналинките в „Господари на ефира“.  Дълги години се е занимавала с художествена гимнастика и обича да танцува. Завършила е бакалавърска степен по „Журналистика“  в УНСС и може да я поздравим за магистратурата, с която се е справила успешно точно преди интервюто ни. Обожава пътуванията и не пропуска възможност да събира впечатления от близки и далечни места. През май представи страната ни в 69-тото издание на Конкурса „Мис Вселена“ в Холивуд. Винаги стилно облечена, тя се радва на внимание. Пропуска хейтовете по свой адрес с усмивка. Най-добрият приятел е майка й.

– Вярваш ли, че красотата ще спаси света?

–  Красотата е навсякъде около нас. Тя е в добрината, усмивката, подадената ръка, природата. Въпросът е да имаш сетивата да я почувстваш. Защото тя ще спаси света.

– Суетна ли си? Как приемаш негативните критики по свой адрес?

– Хората, които ме познават, винаги ме подкрепят и оценяват моята същност. Аз се гордея със себе си и винаги ще вървя напред и нагоре, въпреки спънките и негативната енергия.

– Кой е любимият ти стил на обличане?

– Много е забавно, защото се харесвам във всеки стил – спортна, елегантна, секси, официална, екстравагантна. Всичко ми пасва, зависи от настроението и повода.

–  Как поддържаш форма?

– Смятам, че генът и здравословния начин на живот са моите тайни оръжия. Обожавам планината и морето, танците и масажите! Не пазя хранителен режим, но с времето, ако е нужно, ще бъда стриктна!

– Какво има в тоалетното ти шкафче? Без кой продукт не можеш да си представиш деня?

– Аз съм ненаситна на био и натурална козметика, масла на природна основа. Сутрин и вечер имам своите ритуали за моята кожа и коса. Не мога да изляза от вкъщи без парфюм и червило.

– Как минава обичайно ежедневието ти?

– Разнообразно. Имам работни ангажименти, тренировка, среща с мама за кафе, а и много често съм извън България.

– Имаш ли хоби?

– Танци, книги и най- вече да пътувам и да виждам нови места и култури.

– Какво е за теб приятелството?

– Приятелството е съкровище, което трябва да се пази и подхранва. Моят най-добър приятел е майка ми.

 – А семейството?

– За мен семейството е любов, сигурност, подкрепа. Моята сила да преодолявам трудностите. Моето всичко.

–  Мислиш ли скоро да създадеш свое?

– Разбира се! Тези неща не се планират, те се случват в точния момент!