Детската книжка „Принцеса Анна“ е приказка за приятелството, за споделянето и за мечтите, а нейн автор е Анна Стефанова, чийто живот минава като в приказките. Тя е сред успешните и популярни млади български жени.

Майка на две чаровни момчета – Александър и Симеон. Носителка на две корони – през 2017 г. става „Мисис България – Европа 2017“, а през 2018 г. в Гибралтар е трета в конкурса „Мисис Европа 2018“. В професионалното си развитие е част от екипа на една от най-големите телекомуникационни компании в България.

В живота Анна Стефанова е лъчезарен човек, обича предизвикателствата, преследва мечтите си и не спира да се развива. Шоколадът е голямата ѝ страст – ежеседмично сътворява красота чрез ръчно правени шоколадови бонбони и сладкиши. Първата й детска книжка е поредното предизвикателство и реализирана мечта, с което пожелава на малките читатели и слушатели, да се радват на живота, да ценят приятелите си и да им го показват. Да вярват, че всеки ден ни очакват безброй малки чудеса!

Благодарение на активния си социален живот, многобройни познанства и приятелства в различни браншове и с най-различни хора, избира партньор за реализирането на детската книжка бързо, доверявайки се на малкото семейно издателство „Екрие“. Редактор на книгата е Галина Попова,  а илюстрациите на  художничката Анна Бабич.

Анна Стефанова обожава детските приказки и осъзнава колко е важна книгата за всяко дете. От значение е какво послание носи, а какво по-хубаво от темата за приятелството. Особено сега, след преживяната изолация и всички негативни емоции, които произтекоха от нея. Независимо от място, възраст, пол, раса, религия… приятелите са хората, които ни дават кураж и помагат в трудни моменти, споделят радостта ни в хубавите. Да имаш истински приятели до себе си е най-голямото богатство! Текстът й отлежава  близо 6-7 години, но все не намира време в забързаното ежедневие. Сега, когато е реализирала мечтата си, е доволна, че е създала нещо, което ще остане дълготрайно във времето, нещо красиво и много мило за нея и за всички малки читатели – книга за принцеси.