Световноизвестните дизайнери като Вера Уанг, Джорджина Чапмън (Marchesa), Шери Хил (за едноименния бранд), Алесандра Ринаудо (Pronovias) и Клодин Хам (за Alyce Paris) представят абитуриентски тоалети, вдъхновени от горските феи, операта и цветовете на морското дъно.

Ефирни рокли с корсетна конструкция,  волани и цепки от леки, бляскави материи са първата тенденция, подходяща за младите момичета. Цветовете са нюансите на синьо, сребристо, златисто и драматично червено. Актуални са корсетите с фини прорези със сърцевидно, право или тип лодка деколте.

Следващата тенденция са акценти като възли и усукани детайли които стоят на талията или ниско на гърба, а тоалетите са от стреч сатен или копринено кадифе, които следват извивките на тялото.

Материи като „течна кожа“, станиолен шифон, копринен сатен, специално обработен фин тюл са също предпочитани за новите колекции.

За абитуриентите на 2024 година Вера Уанг е сътворила прекрасни рокли в елегантен силует и тип „Русалка“, с голи гърбове, продължаващи с  волани и шлейф. Тук, световноизвестната дизайнерка набляга на лекотата и комфорта, а аксесоари като прозрачни ръкавици над лактите в контрастен цвят се съчетават с тиари -тип „цветя“ или „бохо“ шалове за момичетата със свободен дух.

Джорджина Чапмън (Marchesa), както и Клодин Хам (Alyce Paris) използват иновативните материи „течна кожа“ за повечето тоалети от колекциите си – фини тъкани със станиолен ефект в метални отблясъци, а усещането е като на втора кожа. Асиметрия, цепки и  набори, фиксиращи талията са характерни и за техните предложения.

Приказните рокли с 3D цветя и фини бродерии са в нежни цветове, вдъхновени от морския пейзаж.

Колекции 2024 на световноизвестните дизайнери са в единични бройки и ексклузивно представени в бутик Bridal Fashion, София Мол „Парадайс център“, 3 етаж.