Текст: Виолета Цачева, сн.: личен архив

Нашата пролетна булка е Полина Гергушева – едно от лицата на bTV. От няколко месеца е водеща на предаването COOL…T в съботния ефир. С магистратура „Журналистика“, прави първите си стъпки с интересни рубрики в пресата, а телевизионната й кариера стартира преди 6  години като репортер. Преди десетилетие участва в конкурса „Мис България 2009“ и става подгласничка на коронованата Антония Петрова. Тогава започват и изявите й на модел към Visages Model Group. Участвала е в ревюта у нас и в чужбина, пътувала е за фотосесии до близки и екзотични дестинации, дори прекарва известен период в Тайланд. Слънчева и лъчезарна, камерата я обича и Поли не й остава длъжна – истински професионалист, който знае как да флиртува с обектива й. Мъжкото рамо до нея е Борис, а любовта им пламва от пръв поглед.

– Поли, на какво те научи работата ти на модел?

– На дисциплина. Не, че някога съм била от мрънкащите, но това е професията, в която тотално забравяш за несгодите. Също и да работя добре в екип. Благодарение на целия екип нещата се получават и не си самодостатъчен. А и да умея да се погрижа за външния си вид сама и без много усилия да изглеждам добре. Това за една жена е доста важно.

– А тази в телевизията?

– Същото по две. Работата в екип е на първо място. Тук трябва да си много организиран, да умееш супер бързо да взимаш решения, да решаваш ежедневни проблеми и да си подреждаш приоритетите. Най-ценното е, че още в самото начало се научих да не говоря празни приказки. Ако не мога да подкрепя нещо с факти – просто не говоря, много е полезно дори в ежедневните отношения. Да се срещаш непрекъснато с нови хора, те да ти се доверяват и да те допускат в света си е нещо незаменимо. Благодарна съм, че имам тази възможност и чрез нея разширявам кръгозора и знанията си. Ако успявам да помагам на хората чрез работата си, като ги информирам или забавлявам, то няма какво повече да искам.

– Как започва обичайно един твой ден?

– С кафе и много гушкане с любимия човек. После идва ред на работата. Обичам да отивам рано в офиса и да си разпределям задачите, защото сутрин съм по-продуктивна. В момента всеки мой ден изглежда горе-долу по сходен начин и трябва да призная, че ми липсва репортерския период, в който отиваш в телевизията сутринта и не знаеш къде ще се окажеш до обяд. Тръпката от неизвестното винаги ме е привличала. Сега се радвам на интересни събеседници в студиото на COOL…T и вълнението е друго. Но независимо дали съм с микрофон в ръка, на терен или пък в красивото ни студио, на първо място са зрителите.

– Суетна ли си?

– Суетна не бих се нарекла. По-скоро с времето сякаш започнах да полагам повече грижи за себе си преди да изляза от вкъщи. Не мисля, че е лошо, напротив. Промяната е хубаво нещо, особено, когато е към по-добро. Освен суетата към външния вид, човек може да е суетен и в работата си, а там определено държа да съм добре подготвена. За един журналист това е много важно. В този смисъл бих нарекла суетата професионализъм.

– Какво може да се види в гардероба на Поли?

– Напоследък доста си промених гардероба. Осъзнах, че имам прекалено много черно и му казах „чао”.  Вече си купувам само дрехи в цвят. В същото време взимам само неща, от които наистина имам нужда, защото съм против непрекъснатото пазаруване и трупане. Харесвам изчистени, семпли визии, класически комбинации и не си падам по еднодневните трендове, които ни викат от витрините на магазините в мола. Харесва ми, че стилистите в телевизията се съобразяват с моя личен стил, когато преценяват тоалетите ми за всяко предаване.

– Любимите ти аксесоари?

– Обеците са задължителни! Смятам, че когато една жена има красив врат, няма нищо по-секси от чифт обеци, който виси от ушите и го допълва. Не нося нищо по ръцете си, не ми е удобно. А и съм свикнала там да има микрофон.

– За какво харчиш пари без да се замисляш?

– За храна! Чревоугодник съм и смятам шефовете за суперзвезди. Искрено им завиждам, защото умеят да творят чудеса в кухнята. Всичко останало внимателно премислям и отлагам до последно. Най-щастлива ме прави покупката на нова книга. Завършила съм библиотекознание и си признавам, че влизам в книжарницата или библиотеката с такова чувство, с каквото повечето жени посещават магазините за козметика и дрехи.

– Какво е в състояние да ти развали настроението?

– Думите. Жестът може да е неволен, но думите остават в съзнанието.

– Обичаш ли да пътуваш и къде мечтаеш да отидеш?

– Обожавам да пътувам, дори си имам списък с държавите, в които съм била и искам да бъда. В момента най-привлечена съм от Азия и Африка. Ако трябва да съм конкретна, си мечтая за Япония от малка, откакто прочетох „Шогун” на Джеймс Клавел. Като се замисля за всички места, на които съм искала да пътувам – първо съм прочела книга. Влюбих се и в Индия след „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс, без да съм имала възможността да отида. И с нетърпение чакам да излезе филма.

– Как се запознахте с Борис?

– Видяхме се за първи път в една студена януарска сутрин преди 3 години, когато идвайки на работа паркирах колата си до неговата на единственото свободно място. Погледнахме се и това беше. Работният ми ден започна както обикновено до момента, в който видях на един от екраните, че този красив мъж от сутринта е гост в „Преди обед“. Там беше заедно с приятели, сред които и стилистът Антония Йорданова. Разказваха за едно щуро пътуване из Южна Америка и аз се заслушах. Хареса ми веднага. По-късно в деня попитах Антония за него, оказа се, че и той споделил на приятелите си за едно красиво момиче, което видял сутринта и така Антония беше нашият Купидон. До края на деня вече ме беше поканил на среща.

– Вярваш ли в любовта от пръв поглед?

– Абсолютно! Аз съм дълбоко романтична натура и за мен първия поглед значи всичко. Той е като обещание за нещо, което предстои. Загадка. А както вече казах – неизвестното винаги привлича.