Виенският бал в София се състоя за 22-ри път у нас под патронажа на кмета на столична община Йорданка Фандъкова, кмета на Виена Михаел Лудвиг и посланика на Австрия у нас – Н.Пр. Андреа Икич Бьом. Благотворителната кауза бе в подкрепа на децата на загиналите служители от МВР.

Голяма част от най-стилните дами и всички от „Кръгът на великолепната жена“ отново избраха тоалети от Bridal Fashion, стриктно съобразени с дрескода и вида на събитието, а именно Ball gown.

 

Йордана Димитрова, собственик на „Кръгът на великолепната жена“ – академия за елегантност, етикет и емоционална интелигентност, бе възхитителна в сребрист тоалет в А-линия, изработен от копринен шантунг и венецианска дантела в сребристо, в платинени нюанси на американския бранд Alyce Paris. Тиара като корона, изработена от кристали Swarovski в цвят “опушен графит” на световноизвестния дизайнер Vera Wang допълваха изискания й тоалет.

Бизнесдамата Красимира Делева блестеше в стил „Принцеса“ от фино микадо в цвят „ментов сладолед“ с дискретен блясък на обичаната марка Sherri HiI, съчетан с прозрачен шал в диамантено бяло.

В същия стил рокля и отново на американския дизайнер Шери Хил, но в актуалния цвят „цикламена вибрация“, посипана като с дъжд от кристали в същия тон сияеше бизнесдамата Силвия Томова.

Финансовият директор Светла Педева бе избрала ефирен тоалет от италиански тюл и 3D дантела в светло лила и ivory на Alyce Paris, а невротерапевтът Нели Паева се спря на феерия във венецианско червено с дантелен корсет от същата марка.

С елегантност от Marchesa for Pronovias се отличаваше Виолета Мачева  – в ефектна бална рокля от дантелено морбидо в антрацитено черно и апликация от копринени цветя в контрастно лилаво и червено. Бизнесдамата Мария Георгиева от Smart Energy бе супер елегантна в дантелен тоалет в цвят „син сапфир“. Апликация от фини пера „марабу“ и цветя от органза акцентираха деколтето. Тоалетът е на американската марка с френски почерк Alyce Paris. В тоалети от същия бранд грееше и бизнесдамата Анелия Костадинова (Computer 2000)  – дискретен блясък в А-линия и ефектен гръб в „сребърно сияние“ и  д-р Анна Йорданова, която бе очарователна в страстно червено с фин акцент от кристали на талията. Шармантна в цвят „бужоле“ на холивудския бранд Marchesa бе Мария Стоянова. Дискретни кристални елементи в черно и ефирна наметка допълваха тоалетa, перфектно съчетан с модерна, масивна тиара на Vera Wang.

Бизнесдамите – Славка Занева, Борислава Виденова и Биляна Гунчева сияеха в бални рокли от френско chantily на испанския гигант Pronovias, a Анелия Петкова – в романтичен, стилен тоалет на Vera Wang.

Съпредседателят на виенския клуб в София Мая Косева блестеше в стилен тоалет с цепка и шлейф в бордо на Alyce Paris, която бе и водеща на благотворителния търг. Отново един от най-големите дарители бяха Гергана и Пламен Ташкови, закупили дистанционно уникален предмет от седеф и сребро на бижутерска къща SSG за сумата от 4000 лева.