Нежен бриз, слънце, изгреви и залези, ласкаво море, борова гора и атмосфера, наситена с любов, усмивки и прекрасни емоции – така започна „голямата гръцка сватба” на Глория Маркова и Димитър Димитров от София. Двойката избра да започне своята приказка сред дивната природа по бреговете на древна Елада, на полуостров Халкидики, в скрития рай на елегантния комплекс Елани бей Ризорт.

Влюбените младоженци, които се развиват в IT-сферата (Глория е UX designer, а Димитър работи като Account manager), си правят романтични почивки в района от години, което предопределило избора на мястото. Двамата изрекоха на 17 юни, на открито, в морския ефир своето „Да” с вярата, че то ще бъде поето от вълните и пренесено във вечността, за да ги претвори в неразделно цяло. Пред родители и приятели младата двойка бе благословена да пази и разпалва семейния огън, да бди над любовта и с много обич да отгледа бъдещите си рожби.

Роклята на булката в Бохо стил бе избор от топ колекциите на Bridal fashion. Невероятният модел „Hyperion” на световния бранд Pronovias с нежна дантела, воал и нестандартна база в екрю, сякаш бе създаден за най-важната в този ден – Глория. Младоженецът заложи на класика – костюм в тъмно-синьо, гарниран с топъл сатен. В модерния цвят „sage green” бе решена цялостната украса от живи цветя, роклите на шаферките и тортата от известна гръцка сладкарница.

Оркестър бузукари на живо откри купона край морето със сиртаки ритми, а в полунощ фойерверки и бенгалски огньове огряха небето над Халкидики в чест на двамата влюбени. Под звуците на гайда, по стара българска традиция, свекървата захрани младоженците с погача със сол и мед, а при ритуала за разчупването, по-голямата част от питката отиде при булката, на която се падна по-голямата отговорност.

В ранчото „Ranch Manippos” край Калитея, с изкусна езда на коне, потеглиха по дългия си съпружески път Глория и Димитър. Красивата булка развя роклята като принцеса от приказките върху кобилата Иполити, носеща името на амазонската царица. Екзотичната фотосесия продължи сред житата край Сивири и завърши на плажа на Елани бей ризорт по залез.

Снимки: Askaridis Christoforos