Здравословният сън има ключова роля за възстановяването на имунната система! Happy Dreams – верига магазини за премиум продукти за здравословен сън, дари на медиците от инфекциозното отделение на ВМА възглавници Tempur Classic.

Медицинският екип, който през последните месеци e на първа линия в борбата с вируса Covid-19 получи 30 броя възглавници на световноизвестната марка Tempur, с патентования материал, създаден първоначално в лабораториите на НАСА, за да облекчи напрежението на космонавтите при излитане в открития космос. Години по-късно компанията усъвършенства формулата, за да създаде възглавници и матраци, за максимален комфорт и здравословен сън.

„Като специалисти в сферата на здравословния сън, знаем, че той има ключова роля за възстановяването на общото състояние и имунната система на човека.  Вярваме, че медиците ни ще спят качествено и ще могат да продължат отговорната си работа в ситуацията на световна пандемия“ – казаха от екипа на Happy Dreams.

Възстановителните сили на съня

Макар да прекарват една трета от живота си в сън, често хората не си дават сметка колко е важен той за физическото здраве – от намаляването на вътрешни възпаления до регенерирането на имунната ни система. Някои от предимствата на качествения сън включват: понижаване на кръвното налягане и намаляване на възможността за развитие на сърдечни болести; по-малък риск от развитие на синдром на раздразнените черва, понижаване риска на заболявания на бъбреците; възстановяване на кръвоносните съдове; по-силна имунна система; регулира производството на инсулин, което означава, че намалява шанса за развитие на диабет. Препоръчително е възрастните да спят между 7 и 9 часа на вечер.