На 23 март, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада гурме любителите с изискана Руска вечер в ресторант Коме Прима. Събитието е част от новата кулинарна традиция на хотела – организирането на тематични вечери, посветени на различни национални кухни. Руската вечер ще бъде осмата поред, след преминалите с огромен интерес до момента – Една вечер в Тоскана, Френска винена вечер, Испанска гурме вечер, Швейцарска раклет вечер, Една вечер в Сардиния, Вечер на морските дарове с Ла Сколка вино и Българска вечер.

Ексклузивното меню е повлияно от актуалната в момента нова тенденция в руската кухня, при която се използват стари оригинални рецепти, приготвени с модерна техника. Изисканото пет степенно меню e съчетание от класически руски съставки и вкусови комбинации, но приготвени и поднесени в много елегантен гурме стил. Кулинарното пътешествие ще започне с традиционни руски морски специалитети – стриди във винегрет, сахалински миди „Сен Жак“, палачинки и хапки с хайвер. Изкушението продължава с деликатес от червено цвекло с гречка и мус от адигейско сирене, последвано от апетитно телешко в собствен сос с манатарки и ябълки. Основното ястие включва вкусна патица по ловджийски, а за десерт гостите ще имат възможността да опитат сладкиш, ефирен като балерина и вкусен като целувка – торта Анна Павлова. Тортата е създадена в чест на известната руска прима балерина, останала в историята като първата, обиколила света с балетни представления. Смята се, че десертът е бил създаден в чест на Павлова по време на или след една от обиколките й в Австралия и Нова Зеландия през 20-те години, а  двете държави все още спорят за авторството върху рецептата. Който и да е създателят на вкусния десерт, няма спор, че напомнящият красотата на танца сладкиш, е изключително впечатляващ не само на вид, но и на вкус.

Към изкусните блюда в Коме Прима ще ви предложат най-добрата руска водка – Легенда Кремля. А понеже аристокрацията в Русия често предпочитала и шампанско, към ястията ще бъде поднесено и чаша висококачественото шампанско Билекарт-Салмон. Историята на това шампанско се ражда от любовта на Николас Франсоа Билекарт и съпругата му Елизабет Салмон, които през 1818 г. основават собствена изба в района Шампан във Франция. През годините фамилия Билекарт остава вярна на традицията и страстта към шампанското и понастоящем се управлява от Матю Роланд Билекар – наследник от седмо поколение. Фамилия Билекар и днес продължава да произвежда изискани и балансирани вина с ексклузивни техники на ферментация при много ниска температура и дълго отлежаване върху фини утайки в бутилка. Шампанското с 200 годишна история заслужено е едно от най-известните и предпочитани по цял свят.

Ако желаете да станете част от тази кулинарния магия, можете да резервирате специалния пакет за настаняване “Вечер в Русия“ валиден за следващия уикенд 22-24 март 2019 или да направите резервация само за събота с включена вечеря на следния линк:kempinski.com/bg/bansko/hotel-grand-arena/special-offers/russian-night-package/