„Обичам парите си точно там,

където ги виждам – в своя гардероб!“

Кари Брадшоу

Текст: Виолета Цачева, Снимки: Иван Коловос

Легендарната героиня от любимия ни сериал „Сексът и градът“ промени играта на модата и дългият й списък с отметки в графата „трябва да го имам“ я отведе на тайно посещение в България, за да се развихри както само тя умее във FEDE Fashion studio. Уточняваме, че в ролята на Кари е Виктория Стефан и нейна мисия в живота е красотата! Тя е дългогодишен професионален гримьор и работи за модни и лайфстайл списания, телевизионни предавания, реклами, кинопродукции, ревюта и т.н. Освен това има свой дерматологичен кабинет в Dermapro Clinic. Като прибавим, че е магнетично очарователна, обожава да пазарува дрехи и се облича по последен моден писък, че седи на първия ред на отбрани дефилета и любимия й български дизайнер е Вяра Георгиева, нашата Кари се отправя към точното място – FEDE! Бутикът, разположен в центъра на София, на ул. Уилям Гладстон 50 А, я очаква с предложения от колекциите –  FEDE Casual, Red carpet и Party Time 2017 . Часът за проби е записан предварително и времето е посветено на специалната клиентка.

 

В кооперацията над бутика се помещава FEDE studio Булки. Нашата Кари развълнувано се отправя нагоре по стълбите, облечена в една от новите си FEDE придобивки – малка корсетна розово-оранжева рокля от матов сатен, с асиметрично оформени елементи от нежна органза и копринена дантела на цветя. Вяра я посреща с чаша освежаващ, симпатично оранжев Aperol Spritz, който е в тон с цвета на гърба на роклята й – ах, какво съвпадение! Двете започват да разглеждат каталози, разговарят, коментират и Кари е любопитна да научи нещо повече за любимата си дизайнерка.

Вяра е родена и израстнала в София. Завършва висше образование в Милано, специалност Fashion Design в ISTITUTO MARANGONI. Докато учи в Италия, работи като асистент дизайнер за VERSACE Sport и Cappopera couture. Има активно участие в бекстейдж подготовката на ревютата от ежегодните седмици на модата в Милано за имена като Gian Franco Ferre, Costume Nacional и др. Завърнала се в България, през 2005-та стартира своя собствен моден бранд – FEDE. Колекциите й включват официална и булчинска мода, както и леки Casual предложения за всеки ден. Стилът FEDE отразява личния стил на Вяра – всяка дреха с нейната марка е лека, артистична, романтична, градска, приказна  и същевременно съобразена с актуалните модни световни тенденции.

Докато възторжено я слуша, Кари вече е изпробвала две булчински рокли от колекцията Little Princess. А коя от тях ще избере – само тя знае?!

„Срещата ми с нашата Кари се случи в един красив следобед в слънчевата зала на моя бутик. Още когато я видях, разпознах онази артистична женственост, която тя носи и е толкова характерна и за образът, в който щеше да се превъплати за нашия проект. Заедно се впуснахме в  разглеждане, пробване и съчетаване  на най-подходящите стилови комбинации из целия бутик… Още с първия аутфит, който избрахме, усещането за магия се случи. Кари беше в малка корсетна рокля и закопчаваше каишката на своите обувки… Женствена и смела , секси, естествена, непринудена, лекомислена, влюбена, решителна, свободна, градска жена… всичко това беше тя…“

Вяра Георгиева, FEDE Fashion studio