Текст: Виолета Цачева

16252228_10208296945163908_3474895241335185691_o

Вече 20 години, Модна къща „Aggressor“ диктува тенденциите в мъжката мода с послание за елегантност, уникалност и доза екстравагантност. Намираме Марияна Папаличева – главен дизайнер и собственик на марката, в новия й шоурум в китния Асеновград. Той се намира в двуетажната сграда на новооткритата сватбена зала „Роял“, проектирана специално за тържества. Новият дом на Модната къща се разпростира на 1500 кв. м. Там е ателието и  мострената зала с разнообразни предложения – от класически изпълнения до нестандартни решения. Атмосферата е изключително предразполагаща, а клиентът обграден с индивидуално внимание. Младоженците са максимално улеснени и посещавайки мястото, могат да изберат облекло за специалния ден и да организират сватбеното тържество.
Зодия Скорпион, за Марияна Папаличева мъжката мода е усещане. Изпълнена с енергия, тя никога не се страхува да експериментира и да провокира, защото дизайнерският й подпис наистина е отличителен. Ежегодно представя колекциите си на модния подиум, а клиенти на марката са младежи, мъже и достолепни господа от цяла България и чужбина. Зад блясъка, заразителния ентусиазъм и артистичността на тази Дама в българската мода, стои неспирния труд и отговорността пред себе си, екипа на Aggressor и почитателите на марката. Мотото, което я води през годините е: „Да си в крак с модата е краткотрайно явление, да си винаги най-добрият е изкуство!“.

– Какъв е мъжът Aggressor?
– Смел! Той не се страхува да изразява индивидуалността си, излизайки от общите рамки на мъжкия костюм.

– Да се насочим към церемониалния костюм и визията на младоженеца през 2017! Как го виждате?
– Стилен и в същото време различен.

– Вашият творчески почерк се откроява с доза екстравагантност! Кои са вдъхновенията ви, когато създавате нова колекция?
– Доайените в световната мода като Коко Шанел, Карл Лагерфелд, които направиха модата начин на живот, а не просто дреха, която ни покрива!

– Материята, перфектната кройка и добрият шев са тайната на една дреха! Какво ще споделите за платовете, цветовете и силуетите в мъжката мода този сезон?
– Тъй като силуета в мъжката мода за 2017-та е със силно вталени кройки, за да се създаде комфорт на дрехата, се използват материи с ликра. Цветовата гама е широка и богата, присъстват много аксесоари, които придават съвършенството на визията до последния детайл.

– Смел ли е българският мъж в избора на по-различен костюм?
– Българинът е все по-информиран за новите модни тенденции и съответно се стреми да ги следва в избора си на дреха. Така че, да, той е смел и не се страхува да експериментира.

– Работите и с индивидуални поръчки! Кое е най-странното желание на ваш клиент?
– Най-странното желание беше на един младоженец, който искаше да изненада булката на сватбата им и да се облече в ретро костюм. Наложи се да му поръчваме бял цилиндър, бели ръкавици, специален бастун с инкрустации. Изработихме му бял фрак с ръчни нашивки от гайтани. Нямам представа каква е била реакцията на булката, но ние сме готови да изпълним всякакви хрумвания и желания на нашите клиенти, за да се чувстват уникални.

– Кои са любимите Ви аксесоари, допълващи празничния образ на мъжа?
– Винаги ще присъства фишу, кърпичка в джоба или цвете на ревера като цветен акцент.