Атрактивната 13-та надпревара за титлата „Мисис Баба“ и за втори път „Мистър Дядо“ се проведе в бална зала Монтесито при спазена дистанция, мерки за сигурност и достатъчно дезинфектанти.

„Това е положението… Съобразяваме се със ситуацията, но не нарушаваме традицията да коронясаме победителите. И за втори път си имаме и „Мистър Дядо“, споделя продуцентката на конкурса – Меги Савова.

Тази година за титлата „Мисис Баба“ са се явили над 100 претендентки от цялата страна, а за участие са одобрени 10. Голям интерес вече проявяват и мъжете за приза „Мистър Дядо“, като одобрените кандидати бяха 5. Конкурсът по традиция се проведе в 3 тура. В първият участниците се представят с кратка визитка кои са, колко внуци имат и с какво се занимават. Във втория тур проявяват свой талант – пеене, танцуване, писане и др. В третия – дефилират с официални тоалети. Водещи на събитието бяха Дони Василева и Иво Танев. Победителите получиха подаръци от Dony Cosmetics и Assos Diamond. Журито, в състав Евелина Макриз, Анелия Петкова, Капка Амзина, Диана Петрова, Росица Стойчева, Диана Филипова и Нели Пандилова, избра следните победители:

 

„Мисис Баба“ 2022 – Магдалена Динкова. Тя е майка на трима сина и баба на внучка. Обича и спазва българските традиции, като предава на поколенията семейните ценности. Трети мандат кмет на село в община Мездра. В свободното си време обича да готви, а най-любими са й приготовленията на различни сладкиши.

Първа подгласничка в конкурса „Мисис Баба“ 2022 стана Катя Илиева – журналист. Има едно внуче (поне за сега).Обожава професията си, обича да кара колело в свободното си време.

Втора подгласничка стана Яна Дръндова. Работи в частния сектор.Обича да пътешества, да покорява върхове. Посветила е живота си на висшето образование – цели 18 години качество на обучение на студенти.

Трета подгласничка стана Анатолия Иванова, която еикономист. От 10 години живее в Кипър и се занимава с туризъм като преводач на руски туристи.Обича да пише и да чете. В България прекарва времето си с внуците.

Титлата „Мистър Дядо“ 2022 бе присъдена на Васко Василев Базилио – артист изпълнител в БНР. По образование богослов, обожава кулинарното изкуство и готви всичко за внуците без ограничения. Сред любимите му занимания са още рисуването и разходки сред природата, като предпочита местата в Родопите.

Снимки: Качество, дизайн и точност