Най-новото попълнение в семейството на от Yves Saint Laurent е Y LE PARFUM – аромат за креативния, свободолюбив и успешен мъж. Парфюмът се присъединява към семейството емблематични фужерни аромати и поднася сурова елегантност и дълготрайна прохлада. Съчетава интензивността на нотки френска лавандула със силата на американски черен кедър, акорди здравец и тамян.

Духът на мъжа Y е въплътен от рок легендата Лени Кравиц – посланик на YSL Beauty. Мечтател, поемащ рискове, запален експериментатор и талантлив създател, винаги стремящ се към самоусъвършенстване…

Каквото и да прави, мъжът с Y LE PARFUM е рок звезда. Абсолютно свободолюбив и независим. Не се страхува да се противопостави на статуквото, да експериментира и да прави неочакван избор.

Кой е твоят Y?

Y EAU DE TOILETTE INTENSE (2019) e свеж аромат с бергамот, портокалов цвят и кедрово дърво, който улавя моментите, изпълнени с адреналин.
Y EAU DE TOILETTE (2017) e аромат с нотки на бергамот, градински чай и джинджифил, които осигуряват силна сочна свежест. Перфектен баланс, предизвикателство към традицията.
Y EAU DE PARFUM (2018) е емблематичен аромат, който съчетава чувствените дървеса с градински чай и здравец, носещ усещане за увереност и адреналин. Чудесен аромат на постиженията.

Y LE PARFUM (2020) идва с нова интензивност. Констрастиращ и сложен, абсолтен фужер, създаден от парфюмериста Доминик Ропион.

Интервю на Доминик Ропион за Y LE PARFUM

Вие сте създател на всичките варианти на Y. Какво настроение искате да внесете в този нов аромат?
– С Y LE PARFUM исках да експериментирам с различен подход към „чистите“ фужерни аромати, като засилвах силата и чувствеността на Y EAU DE PARFUM. Задълбочих контраста на EAU DE PARFUM, правейки началото още по-искрящо, а развиването на аромата по-дълбоко и ориенталско. Но въпреки този контраст, ароматът е напълно постоянен от връхните до базовите нотки.
– Какви нови нотки използвахте, за да изразите силата на Y?
– Връхните нотки от есенция от грейпфрут, рядка смола с нотки на бор и тамян, добавят ново усещане към вече емблематичните за Y EAU DE PARFUM джинджифилова есенция и акорд зелената ябълка.

– И как добавихте повече чувственост към аромата?
– Създадох по-силно концентриран портокалов цвят и акорд на кумарин в сърцето на аромата, добавяйки кадифена есенция от пачули в базовите нотки, за да ги направя още по-обгръщащи.
– Как се сравнява палитрата от съставки, които сте използвали в Y EAU DE PARFUM, с тази в Y LE PARFUM?
– Представих нови качества на естествените съставки, създадени специално за YSL. Тук сърцето от лавандула от Прованс е специално дестилирано, за да разкрие своите по-флорални и кадифени аспекти за по-богати ефекти. Използвал съм и ново качество на кедрово дърво от Вирджиния от САЩ, получено чрез молекулярна дестилация, за да подчертая по-топлата, кремообразна страна на дървото. Тези ексклузивни съставки внасят уникален обонятелен подпис на YSL в Y LE PARFUM.
– Ароматът е изграден на базата на контрасти. Какво обединява всички нотки в него?
– Първоначалното вдъхновение, идеята, която ме накара да създам Y EAU DE PARFUM, е акорда на чисти, ярки алдехиди и тамян. Чрез цитрусовите си фасети те резонират помежду си и с всички останали съставки.
– Това ли дава на Y силната му идентичност?
– Да.

Може да откриете Y Le Parfum в онлайн магазина: https://douglas.bg/yves-saint-laurent-y-le-parfum-eau-de-parfum-conf-57163