Средновековен замък, безкрайни лозя, огрени от слънцето и файтон, който бавно минава под зелената им арка. Нетрадиционният и романтичен сценарий ви отвежда на едно магично и тайнствено място – Шато Копса. Към спокойната му и елегантна атмосфера, може да добавите и личния си почерк за приказно красива сватба.

С масивни каменни стени, опасани от стогодишни греди, Шато Копса крие еклектичен и изтънчен интериор. Разполага с 4 бутикови стаи и един апартамент делукс, а под величествените сводове на първия етаж ще ви посрещне ресторант „Ла Кав“ и неговото вкусно меню. Кристални полилеи от Мурано, флорентински плюш и коприна, антични декорации, мебели от масивен дъб, мрамор от Зимбабве, постели от египетски памук – духът на Минкови и страстта към виното са пресъздадени във всеки детайл на дизайна. Затова отделните стаи носят името и представят букета на петте сорта грозде, които се отглеждат тук: мускат, шардоне, мискет, мерло, каберне совиньон.

На един шадраван разстояние от Шато Копсa е бутиковият арт хотел Мезон Копса, който смесва традиция, модерност и креативност..

Дестинацията е перфектна за бутикови малки и големи сватби през цялата година. За топлите месеци много подходящо е пространството около басейна на замъка, което може да събере от 120 до 250 души. То разкрива поетична гледка към Розовата долина и позволява да бъде преобразено с вълшебен декор – шатри, дълги маси в Тоскански стил, изискани бели покривки, високи свещници, тематична декорация и сцена. Винарната със своя идиличен пейзаж и лежерна атмосфера предлага различни възможности за всеки сезон. Ако предпочитате сватбата ви да е на открито, подходящи локации за ритуала са градината с рози и шадраван между двата хотела, терасите на ресторанта или лозята на шатото. През студените дни може да отпразнувате любовта си в ресторант „Ла Кав“ като капацитетът е 60-80 места.

С лично отношение и професионализъм домакините ще превърнат сватбения ви ден в красиво събитие, което всички ще помнят. Независимо дали ще дадете свещения си обет в най-тесен кръг, на впечатляваща церемония или ще се спрете на традиционен български ритуал.

Ще получите съдействие при планирането на всеки детайл – от менюто и винения лист до избора на диджей или сватбен фотограф.

Мезон и Шато Копса разполагат общо с около 60 места за настаняване на вашите гости. Ако решите да ангажирате стаите и в двата хотела, достъпът на други посетители ще бъде ограничен, за да не бъдете обезпокоявани по време на събитието.