Текст: сп. БУЛКА

Сезонът поднася разкош и креативност. В образа на ослепителна Снежанка булката изкарва на показ своята индивидуалност и прилага нестандартен подход за визията си. Дизайнерите предлагат толкова интересни идеи, че някои от тях наистина изискват смелост.

Тази зима е посветена на панделките. Впечатляващи по размера си, те кацват върху роклите като привет от Япония. Полите стават от пищни по-пищни, с множество волани, а дантелата е водещ елемент. Театралните корсети и асиметрията – отпред късо, отзад до земята, дават свежест на образа.

Секси деколте
Най-големият хит на сезона е така омайното V-образно дълбоко деколте. Благодарение на неговата уникалност роклята изглежда провокативна и интригуваща. Булката винаги се е асоциирала със скромност и сдържаност, но не и тази зима. Деколтето, съчетано с дълги ръкави, панталон или пола, е една от най-елегантните сватбени тенденции. Често, спускайки се изящно надолу, то среща ослепителната цепка на роклята.

И дълго, и късо
Сватбената мода е не просто изискана и елегантна, но и максимално практична. Тази зима късите рокли превземат мечтите на булките. В тях ще изглеждате секси и с лекота ще се вихрите на дансинга. Разнообразието е огромно – от варианти с А-силует до подчертано строги модели. Украсени са с пищни цветя, камъни, дипли или са абсолютно изчистени. Миди дължина в ретро дух също е сред предложенията. Не е  пренебрегната и класическата макси дължина като роклите са с разкошен шлейф.

Рамене на показ
Тоалетът с открити рамене е като малката черна рокля – винаги на мода. Той напомня за времената на кралиците и пищните дворцови приеми. Само този вариант може да съхрани баланса между сексуалността и елегантността, а булката да се почувства още по-желана и красива в щастливия сватбен ден. Роклята с голи рамене изглежда доста привлекателно и нетрадиционно в съчетание с прозрачни дълги ръкави. Нужна ви е топлина? Ще ви я даде симпатично късо болеро.

Пепелни тонове
Бялото продължава да е идеално решение за булчинската рокля. Тази зима дизайнерите се отказват от цветните експерименти и рядко ще видите предложения в червено или изумруд. Една нова тенденция обаче обхваща сватбената мода – омайващите и загадъчни пепелни оттенъци – от галещо розово до стоманено сребристо. Изключително актуален е и светлият малахит. Макар да е нетипично за сезона и за булчинските рокли, и строгото черно намира място в модния пристан.

Плетена феерия
На зимния образ отиват малки плетени аксесоари – шапка, шал, пончо, ръкавици. Тези стилни и уютни елементи ще се впишат добре в сватбения стил и ще държат топло. А как само се съчетават с красивия букет от рози. По-смелите и алтернативни булки може да преровят гардероба си и да наметнат овърсайз пуловер върху леката рокля. Ако пък по-близък ви е елегантният образ, загърнете се с мек дизайнерски шал.