От 7 до 14 август Банско се превърна в сцена за джаз музиката под открито небе! XXIV-тото издание на емблематичния Джаз Фестивал забавлява присъстващите с изпълнения от България, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Северна Македония. В програмата участваха музиканти като Васил Петров, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, „Акага”, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Васил Спасов, Ангел Заберски-син, дуото „Вила Мадалена”, Теодора Енаке-Броди и много други. Събитието беше посветено на неговия създател – Д-р Илиев, почитайки него и труда му. Концертите бяха безплатни и се проведоха на централния площад “Никола Вапцаров” в центъра на града.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново беше спонсор на фестивала, а наскоро реновирания Пиано Бар Синг Синг в хотела се превърна в джаз сцена за Old Gold Band. Oснована през 2007 година от Генчо Въртовски, групата създаде незабравимо изживяване за присъстващите след приключване на фестивалната програма на площада.

Въпреки че Джаз Фестивалът приключи, фестивалното лято в града все още има какво да предложи на любителите на класическата музика. Банско Опера Фест ще се проведе на 27 и 28 август като Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще е сред основните спонсори на събитието. Посетителите ще имат възможността да се насладят на операта „Вълшебната флейта” и мюзикъла „Човекът от Ла Манча” на централния площад „Никола Вапцаров”. Комбинирайте този празник на музиката с престой в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и направете своята резервация на +359 749 88888 или по имейл на reservations.grandarena@kempinski.com