Деси Димитрова е сред най-популярните българки в социалните мрежи и сред най-успешните родни модели. През 2016 г. участва в конкурса „Мис Плеймейт“, където печели наградата на публиката, повеждайки вота в сайта на „Плейбой“. През 2019-та издава първата си книга “Как да се сдобием с красиво тяло”. Поради големия интерес към изданието, още същата година се отпечатва втори и трети тираж. Освен в книжарници и фитнес зали, книгата може да бъде намерена и в библиотеки. Пътуванията са изключителна страст за Деси и са се превърнали в начин на живот. Обиколила е почти целия свят. Тя не крие любовта си към животните и често застава зад благотворителни каузи, свързани с тях.

За летния ни брой е в ролята на булка, облечена в модел от колекция 2024 Calypso на Milla Nova, съчетана с хитови аксесоари от Bridal Fashion. Сватбената рокля представя иновативен корсет с чашки под формата на миди, декорирани с фини кристали и перли, съчетани с ръчно пришити елементи от дантела, а богат шлейф от италиански тюл и диагонална висока цепка, оформят долната част на роклята. Ръкавиците от естествена кожа в цвят ivory са на Vera Wang, диадемата с магнолия от естествена коприна на Pronovias.

– Деси, с какво се занимаваш в момента? 

– В момента работя по новата си книга. Влагам цялата си енергия и любов в нея и съм убедена, че ще задмине по успех дебютната ми – “Как да се сдобием с красиво тяло”. Тя бе вдъхновена от стотиците съобщения, които получавах от млади момичета с молба за съвет как да постигнат мечтаната фигура. Аз не съм от хората, които чакат пролетта, за да започнат да тренират за лятото. За мен това е начин на живот.

– Как минава един твой ден?

– Денят ми започва в 5 сутринта. Правя си кафе и отделям два часа, в които оставам сама със себе си. След това продължава с разходка в парка с Кая – домашния ми любимец и тренировка във фитнес залата. После отделям време за козметични процедури или срещи с приятели. Разбира се, работата по втората книга също заема не малка част от ежедневието ми.

– Вълнуваш ли се от спорт и  диети?

– Никак не харесвам думата „диета“. Не е нужно да се лишаваме от определена храна, за да имаме страхотна фигура. Ключът към стройно и красиво тяло е в балансираното и здравословно хранене.  През последните 3 години спортът стана неизменна част от моето ежедневие. Зарежда ме само с положителна енергия и ме кара да се чувствам пълноценна.

– Как поддържаш красотата си – продукти, без които не можеш и ползваш задължително?

– Поддържам красотата си с правилна грижа и козметика. Продуктите, без които не мога са хидратиращ крем, любимите ми серуми за лице, гланц, спирала и слънцезащита.

-Вярваш ли в знаците на съдбата?

-Да, със сигурност. Вярвам, че нищо на този свят не е случайно. Въпросът е да ги разчетем правилно, за да успеем да постигнем целите си.

– А в голямата любов?

– Разбира се. Любовта е движеща сила. Е, понякога наистина може да бъде изпепеляваща, но съм на мнение, че любовта е нещо, без което не можем. Пожелавам на всеки да срещне и преживее своята голяма любов.

– Пътуваш много! В колко държави си била и къде мечтаеш да отидеш?

– Честно казано не броя в колко държави съм била, но определено са много. Не съм си поставила цел да обиколя възможно най-много, но пък за сметка на това често се връщам на местата, които са ми харесали най-много. Фаворит ми е Швейцария и се опитвам всяка година да отида поне за няколко дни в тази приказна за мен страна. Когато човек пътува, той израства и обогатява душата си. Вече съм била във всички мечтани дестинации, освен една и тя е САЩ, но съвсем скоро ще променя този факт.

– Рецептата ти за щастие?

– Започвам всеки мой ден с благодарност за това, което съм и това, което имам в живота си. Не тая лоши мисли и омраза към никого. Старая се да обогатявам душата си с положителни емоции и да ставам все по-добър човек с всеки изминал ден. Гледам да не живея в миналото, а да гледам смело напред, защото знам, че най-доброто предстои.