Изисканият ресторант Коме Прима в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, отново изненадва със запомнящо се гурме преживяване за любителите на храна, готови да се впуснат в приключение и да усетят истинска експлозия от вкусове. Посетителите на наградения за най-добър хотелски ресторант в България за 2020 г. ще имат възможността да се насладят на страхотно седемстепенно меню, приготвено от международен екип, начело с главният готвач Никола Тодоров, който е работил в много хотели Кемпински по света и се е учил от изключителния шеф Реми Жиро в един от най-знаковите ресторанти с 2-звезди Мишлен – Les Hautsde Loire.

Дегустационното преживяване е вдъхновено от предстоящите летни дни и съчетава в себе си висококачествени местни и сезонни продукти. Няма по-подобаващо начало на специална вечеря от тартар от телешко,черен хайвер от български аквакултури и черен трюфел от Стара Планина. Карпачото от скариди ни пренася в по-южни географски широчини, заради комбинацията с маракуя и добре подбраната пикантност на червената люта чушка. При ризотото се усещат солеността на добре узряло сирене пекорино, както и сладостта на лангустините и тиквичките,допълнени от зелен шамфъстък.Филето от морски език е с изключително деликатен вкус, а в комбинация с босилек, домати и краб се получава страхотно балансирано средиземноморско ястие. В ролята на основно са пъдпъдък и гъши дроб,които се съчетават елегантно със сладък картоф, портокал и пяна от бадеми. Какъв по-свеж край на вечерта от десерт с пресни ягоди, свежо мариновани с мента, сладолед от биволско кисело мляко и мед.

Всяко ястие е перфектно придружено от кореспондиращо първокласно вино или шампанско за придаване на един завършен вкус. Много важно е да се отбележи, че цялото меню е подчинено на концепцията да бъдат използвани всички части на продуктите под различна форма в приготвянето на храната. Екипът възнамерява да променя предложенията на всеки два месеца, за да бъдат те още по-атрактивни за посетителите.

За да се насладите на тази гурме вечеря, трябва да направите резервация поне 24 часа предварително на тел.29 +359 749 88888 или на guestservices.grandarena@kempinski.com.