На връх Лазаров ден, “Лайънс клуб София Витоша” събра съмишленици и приятели на едно нестандартно събитие и доказа, че мотото им „Ние служим“ е тяхно ежедневие и човешки дълг.

Членовете на клуба организираха „Великденска работилница“ за младежи със специални нужди, като целта беше да им отделят от своето време, като им дадат грижа, обич и внимание, каквито всеки човек заслужава. Да се опитат да ги интегрират и в компанията на здрави деца да творят и заедно да се забавляват. Децата и младежите сътвориха прекрасни неща на великденска тематика. Това са младежите от Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светът на Мария“, хора от Център за защитена заетост „Градина Вдъхновение“ в Божурище, и младежи от Дом за деца с умствена изостаналост „Св. Панталеймон“ в с. Видраре. Всички те имаха и щандове с продукция, изработена лично от тях, която се продаваше с благотворителна цел, а децата от 97 СУ бяха подготвили специално за този базар прекрасни Великденски картички. На място заедно правиха шоколадови изделия с помощта и подкрепата на екипа на шоколадова работилница „Гаврош“ и шеф – Ради Стамболов, декорираха великденски сладки, подготвени и дарени от сладкарници “Неделя” и техния екип. С помощта на членове от клуба рисуваха яйца с различни техники, правиха великденски аранжировки с екипа на “Л‘аморе декорейшън”. Радостта и емоциите бяха невероятни, а щастието, което се виждаше в очите на всички доказва само, че парите са нужни, но вниманието, подкрепата и любовта са безценни.

​Набраните средства отиват за закупуването на специализиран дрон за нуждите на Планиската спасителна служба към БЧК, за една инициатива на Фондация „Движение на българските майки“ по проекта – „Най-Истинските Емоции“, при който деца от ЦНСТ да посещават възрастни хора, настанени в социални домове, за да се създаде допълнително уют, емпатия и нови положителни емоции за двете поколения, както и за подпомагане на младежи в неравностойно положение.

В коктейлната част се проведе и търг с яйца нарисувани от известни личности, които застанаха зад тази кауза, както и с предмети дарени от приятели и съмишленици. Огромни благодарности на Кремена Халваджиян,Деляна Маринова-Джуджи, на художниците – Николай Янакиев, Илиана Илиева, Павел Митков, които отделиха от своето време, за да сътворят тези произведения специално за тях, на Митрополит Антоний и Севи Колева.

„Лайънс клуб София Витоша“ благодари на всички гости, дарители и благодетели – на “Зонта клуб София”за дарението от 5000 лв., на SSG, Mars Armor, The Residence exclusive club, сладкарници „Неделя“, “Еврокетъринг”, “Кока кола Хеленик”, “Ви Пи Кей Капитал Мениджмънт”, L’amore decoration, веригата – Happy, White water, кафе “Верняно”, “Клубът на Великолепната Жена”.

​В програмата се включиха децата от музикалното училище „Любомир Пипков“, които пресъздадоха традицията – “Лазаруване”, малката цигуларка – Кати, гимнастичките от клуб “Джорджия” в гр. Самоков, дуета Сони и Нани.

​Заедно сме по-силни!