В сезона на сватбите на открито, една чудесна идея е да посрещнете гостите си с охлаждащо и свежо питие за „Добре дошли“ в цвета на страстта! Идеалният избор за случая е емблематичната аперитиво икона в Италия – CAMPARI! Облечена в червено, оставя на небцето тръпчиви плодови оттенъци и интензивен аромат. Да благодарим на Гаспаре Кампари, създател на този шедьовър, който го представя официално през 1860 г., а от 1867 г. вече е горд с успеха му. Като рубинена магия, носеща сладки спомени за горчиво и за грях, напитката е запазила тайните на много авантюри и наслади. Със 150- годишна слава тя е безспорен символ на превъзходно качество и неизменна част от всички социални и културни събития в Италия, стигайки до сърцата на почитатели и по целия свят.

Днес, най-предпочитаният коктейл с CAMPARI е CAMPARI Tonic. Смел и свеж, носи приятна разхлада и е много лесен за приготвяне – 1 част CAMPARI и 3 части тоник. При желание ледът в този аперитиво микс трябва да е много, а резенът лайм за разкош.

CAMPARI е в основата на два от световно признатите коктейли – Americano и Negroni, включени в задължителния репертоар на Международната Асоциация на барманите. Малко по-силни за консумация от ниско алкохолните аперитиво напитки, те имат характер и са с точни пропорции, като на ушит по поръчка италиански костюм.

Americano е поднесен за пръв път през 1920 г. и независимо от своето име, съдържа само италиански съставки –1 част CAMPARI, 1 част червен вермут и малко сода. Една от историите за произхода на името му разказва, че в началото на 20-ти век по време на „сухия режим“ в САЩ това е било любимото питие на американските туристи в Италия.

За Negroni – другият класически CAMPARI коктейл, се предполага, че негов вдъхновител е граф Негрони. В късен следобед през 1919 г. той помолил своя барман в кафе Касони да направи по-твърд и силен любимия му коктейл Americano. Барманът добавил 1 част джин и почти пропуснал содата, като я свел до една пръска. Оттогава легендарното Negroni се сервира в равностойни пропорции 1 част CAMPARI, 1 част червен вермут, 1 част джин и с усмивка вместо сода.