CHANEL make up.indd

CHANEL make up.indd

„Поставете своето червено червило и атакувайте!“ – обичала да казва Коко Шанел. Един от емблематичните цветове при грима, както и при модата CHANEL – червеното, е въведен в далечната 1924-та с първото иконично червило на марката. То е подпис на личния стил на Госпожицата и в многобройните си превъплъщения е от основните цветове при моделите и.
С Le Rouge • Колекция №1, своя дебют прави Креативния Директор Грим и Цветове на CHANEL – Лучия Пика. Този сезон тя вдъхновено разгръща нюансите на червеното и разкрива абстрактното му и изразително трептене. За колекцията споделя. „Аз съм обсебена от червения цвят, винаги съм била. В него има толкова сила и емоция, това е цветът на истината. С Колекция №1 се изтъква класическата линия и силата на женствеността, но също така и уязвимостта є. Исках бърз и същевременно дързък грим. Има много идеи на либерализация и практичност в колекцията, с помощта на силата на този цвят. Целях противоположност в текстурите и идеите. Аз съм жена, която се обръща към жените с подход за лекота при нанасянето и усещането на текстурите. Искам да ползваме грим, отразяващ характера, а не прикриващ същността ни. Като цяло, търся акцент.“

Le Rouge • Колекция №1

Палитрата сенки Les 4 Ombres са в комбинация Candeur et Expérience – топли кафяви тонове в контраст с плътен брик. Единичните кремообразни сенки от серията Illusion d’Ombre придават чувствена противоположност с цветовете Rouge Contraste и Rouge Brûlé. Водоустойчият молив Stylo Yeux Waterproof e в бургундско червено и плътно кафяво с червеникав нюанс. Миглите са обвити в спиралата Dimensions de CHANEL в патладжанено черно.
Скулите са облечени в дълбоко червено с ружа Joues Contraste Rouge Profond.
Невероятно гладкото червило Rouge Allure е пълно с контрасти тази есен – от дискретно топло и меко бежово-розово до наситено плътно червено. Нов квартет от тонове представят и матовите Rouge Allure Velvet. Моливът за устни Le Crayon Lèvres оставя брик контур.
Трансперантен цвят за ноктите с гелообразен червен блясък придава лакът Le Vernis Gloss Rouge Radical и ги потапя в цвят на течна лава. А Le Vernis Longue Tenue Rouge Puissant обгръща маникюра в класическо червено.