APEROL_Ped_Foto

Посрещнете гостите на сватбата с чаша Aperol Spritz за „Добре дошли“ и със сигурност ще ги впечатлите! Идеално балансиращ вкусовете на просеко, Aperol и сода, питието е с магнетичен сладко-горчив вкус, уникален оранжев жизнен цвят и ниско алкохолно съдържание – перфектно начало на тържеството. Може да организирате дори „Бар – аперативо“ и определено ще видите как се извива опашка.
Основните стъпки за приготвяне на Aperol Spritz са като ритъма на елегантен танц 3-2-1. Върху лед и резен портокал, се сипва 3 части просеко (или друго пенливо вино), после 2 части Aperol  и 1 част сода. Следва насладата от глътките и наздравиците в чест на вашата любов!
В сърцето на напитката-икона е тонизиращият Aperol. С почти вековна история, той прави своя дебют през 1919 г. на Международния Панаир в Падуа и веднага печели симпатии. С леко алкохолно съдържание (само 11%) и с несравним комплексен вкус, рецептата му – строго пазена в тайна и до днес остава непроменена. Сред съставките се отличават сладостната свежест на портокал, настойки от билки и корени, непогрешим завършек на горчива нотка ревена.
Напитка №1 в Италия, Aperol  покорява все повече почитатели по целия свят. Емблематичната бутилка е в задължителния списък на европейските и американски барове,  а най-ярката звезда сред изкусителните предложения, направени с него, безспорно е Aperol Spritz –  като любов от пръв поглед и завинаги!