Само на 21-ви март – четвъртък, може да заплатите кафето си Julius Meinl с поема! Виенският премиум кафе бранд Julius Meinl отбелязва глобалното събитие „Плати с поема“ в България. То се случва веднъж в годината на Световния ден на поезията – 21-ви март. В избрани заведения, включили се в кампанията, посетителите могат да заплатят за чаша кафе Julius Meinl, написвайки авторска поема или споделят стихове от любими автори и дори рефрени от песни.

Повече от 155 години Julius Meinl е посланик на виенската кафе култура, която в исторически план вдъхновява артисти и писатели, предлагайки им творческо пространство, където да споделят и обсъждат своите идеи и креативна работа.Компанията вярва, че кафето наистина играе важна роля в отключването на вдъхновение и за това са превърнали в своя мисия да правят света по-добър с поезия.

Световният ден на поезията – 21 март и „Плати с поема“ е събитие, което хиляди почитатели на марката очакват с нетърпение, като единствения ден в годината, в който можеш да заплатиш кафето си със стих.

Тази година Julius Meinl в партньорство с изпълнителя и автор на песни с платинен статут Том Одел, съветват хората да оставят телефоните настрана; да се „изключат“ от мрежата, за да преоткрият себе си и вдъхновяващия свят наоколо.Всички, които посетят заведенията, участващи в кампанията „Плати с поема“ ще могат да платят за кафето си със стих или цитат от любимо стихотворение. Събитието е световно и се случва в един и същи ден в повече от 40 държави. Ето и пълният списък на заведенията в България, участващи в кампанията: https://www.meinlcoffee.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%8F/40061-2/pay-with-a-poem-2019/